Monday, August 16, 2010

Cukur jambul aka perjumpaan kengkawan lama

Bermula dari pertemuan di Stagno Tech, kisah persahabatan terus akrab sehingga kini. Taklah melampau kiranya dikatakan semua pertemuan berlaku di sana. Bagi aku plak, dekat sanalah jugak aku kenal kawan2 aku sekarang yang mane dah mula berjaya dalam bidang masing2. Tapi taklah kekal di tempat yang sama - klu maintain tempat yang sama, rasanya tak berjaya kottt muahahaha menurun lagi ade. Setaip orang ade rezeki memasing kan...terpulang pada individu lah untuk usaha sendiri.

Perjumpaan kali ni dkt umah Sumardi plak. Dia bikin cukur jambul anak yg ke 3. Anak yg aku pangku tu, dah cukup besar untuk cukur jambul yer, dan sudah sementinyalah bukan dia. Ni plak anak kawan aku, Ady Punk. Yang sorang lagi tu mestilah best friend ai cik Mimiey Hamid, very the mengancam semenjak dua menjak jadi tonangan orang nih hihihih. Mimiey Hamid, special complementary untuk ko okay.

Budak ni ade masalah sikit coz dia ni suka melekap dekat pempuan ker, lelaki dia takmo. Wah wah wah ko...kemain gatal lagi ek. Muka hensem tu dah nampak dah, cume klu nak buat anak ikan tu mcm tak kene lah. Lame nau nak kene tunggu besarnya. Ko besar nnt dek, akak pun dah kertu ko muahahaha. Waktu ni makpaknya kemain bersenang lenang lagi, yelah kan ramai bibik2 yang bleh jage anaknya.
Ape ke buruk nau lah muka aku dengan Mimiey Hamid ni. Tulah, klu semuanya nak bercerita...tak tau sape yang nak dengar cerita. Budak kecik tu ko jgn kisahlah, dia dengan dunia dia jer. Mase ni plak, orang sibur marhaban dlm umah, yang kitorang plak sibuk marbahan dkt luar. Tok tek tok tek cerita macam2 sambil menunggu cik Eri Chan sampai. Jumpa kengkawan lama, tentulah banyak citer nak kene hupdate...ape lagi gossip girls lahhh

Lawa bulu mata budak nih...ade potensi jadi jejaka paling macho nih, kalah paknya. Tak lama lagi birthday budak nih, tengah tunggu invitation makpak ko. Takde invitation takdo hadiah lah yer.











































2 comments:

Eri-chan said...

haha budak comel semua jadi rebutan, jgn besar nanti jadi kasanova dah...

Ann Ishak said...

aku dah hembus ubun2 kepale dia...
sok besar bleh jadi imam muda