Wednesday, August 11, 2010

weekly job

ha jangan pelik nok...ramai nau kengkawan2 gunekan 'Blogger' ni sebagai tempat untuk melepaskan penulisan memasing. terfikir jugaklah, why not aku cube actived my blogger account ni yang dah bersawang, tak penah update langsung sejak sekian lama.

so mulai dari hari ni...secara rasminya saya, akan menggunakan blogger ini sebagai blog engine saya terbaru. dalam 'multiply.com' still active, sehingga masa yang sesuai, akan ditutup secara rasmi. tak tau bila, tapi yang pasti bukan dalam masa yang terdekat ni lah. rasa macam nak transfer semua citer dlm multiply to this blogger tapi tak reti lah plak....almaklumlah kedaung sikit pasal IT nih. klu ade yang pandai tu, tlglah ajar yer...tak baik kedekut ilmu nih.
hah...tu semua intro yer, yang menunjukkan mulai dari hari ni, saat ni, blog ni akan bergerak active lebih dari biasa okay.
1st cerita, macam biasa kerja setiap minggu, shopping barang2 dapur. bukannya nak masak bagai tapi mestilah nak kene penuhkan frizer dengan makanan. frozen food lah yang akan sentiasa menjadi idaman kalbu. senang ko...tak payah nak pening kepale tu nak masak mcm mane, dah siap tinggal panaskan jer.
frozen food yang aku suka beli, selain dari air sedap2 + fresh milk tu dah memang wajib ada
masa untuk cari detergent, biasanya aku akan beli barang2 sama dengan shrek walaupun umah lain2 tapi barang lbh kurang sama jer. umah dia, umah aku jugak muahahaha so beli skali untuk 2 umah. mane nak pilih nih, liquid ker powder nih?!!

jaranglah penuh troly nih bile aku shopping barang2 dapur. dah kate beli setiap minggu, so aku beli benda2 yang dalam abih kering beliuuuuur jer. takmolah beli banyak, takut membuang jer. biasenya barang2 makanan tak banyak aku letak dkt umah aku coz takut tak abis, cuma air sedap2 dgn fresh milk. selebihnya dkt umah shrek jer...tu pun jarang nak abisnya. biasenya makanan2 yg aku beli, kene check expired date dl klu nak makan, takut dah lebih masa tapi yang pasti mesti lebih masa jugak. so untuk mengelak pembaziran, aku jarang beli makanan, bile kurang beli makanan, aku jarang makan, bila jarang makan, hahaha aku bleh kurusssss


cantik2 plak slipper ni. tinggin jugaklah nak beli sepasang 2 tapi bila pikir2 balik, slipper ni nak baling mane plak...tunggu dl ah, tunggu sampai putus.











1 comment:

Eri-chan said...

nok, ko kena follow aku gak sebab aku dah follow ko..muahahahahaha
http://abeginningoflife.blogspot.com