Monday, October 25, 2010

Inilah al-kisah tentang bunyi 'hon'

Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya...korang silap weh...!!!

Pernah tak masa driving, kadang2 kita dengar kereta yang berselisih @ kereta di belakang kita membunyikan hon?!!!

Percaya @ tidak...

Tahukah korang bahawa setiap bunyi hon tu ada maksud tertentu disebaliknya.

Aku bongkarkan maksud disebalik bunyi2 hon tersebut untuk korang sekarang. please take note yer...hehehe

1 x hon pendek - pemandu ti nak cakap 'HAI'
2 x hon pendek - pemandu tu nak cakap 'TERIMA KASIH' @ 'JUMPA LAGI'
3 x hon pendek - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti2 nak jalan)
1 x hon panjang - pemandu tu beri amaran lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan
2 x hon panjang - pemandu tu marah 'HOI!!!...BODOH XDER OTAK KE'
4 x @ lebih hon pendek - pemandu tu cakap....entahlah aku pun tak tau lalalala

1 comment:

Eri-chan said...

OooooOooooooooOOOooo