Wednesday, December 1, 2010

Confirm boleh jumpa landlord

Plan asal memang takmo tinggal lagi dekat tempat sekarang bila dah kawin nanti tapi sekarang ni susah sangat nak jumpa rumah yang sesuai untuk pasangan yang baru nak hidup bersama ni. since partner dalam rumah ni pun dah nak move out jugak, so i dicide to continuously stay je dekat rumah sekarang ni. takpelah kena menapak nak ke tingkat 4 tapi aku suka environment dekat sini yang peace and harmony gitu. decision ni bukan aku sorang jer yang buat tapi bincang dulu dengan shrek tapi kuasa veto untuk menentukan keputusan tetap datangnya dari shrek jugak...dah itu parttttt dia untuk dipertanggungjawabkan.

Kata sepakat telah dibuat, bolehlah buat appointment dengan landlord pulak. landpord memang baik sangat dan kebetulan pulak satu company dengan shrek. ahhhhaloooooo molekkah sangat perbincangan malam tu. landlord tanya pasal condition rumah so aku kabokan apa2 yang bermasalah tentang rumah tu, tak banyak cuma kebocoran agak memeningkanlah. the rest should be no prob. maybe sometime next week dia datang check rumah. maybe jugak aku akan panggil management tu check rumah tu.

We will received the new agreement by end of this month and validity one year period. follow my sista advised, stay until you can get the new/own house.



2 comments:

Mimy Hamid said...

confirm leh dtg ni...hehehe

Ann Ishak said...

boleh sesangat tapi bukan sekarang lah dear...umah tak abis kemas lagi ni, barang pun tak abis susun pun. nanti bila semua dah complete, baru leh pakat2 datang ek

Sambal Tempoyak Pucuk Kayu

Assalammualaikum semua... Seronok la hari ini saya bersiaran di KUALA LUMPUR. Balik sekejab on biz trip, dapatlah spend time weekend de...