Tuesday, April 19, 2011

Langkawi Day 5 : Makam Mahsuri

Tempat wajib singgah sebelum berangkat pulang pulang pulangggg. Makam Mahsuri ni memang famous dengan minyak gamat yang murah dekat sini. memang haruslah aku memborong minyak lagi, walhal dah beli pun dekat Hj Ismail tu. kali ni aku ambik order bedak resdung dengan akar kayu arwah pak hj dekat gerai abg mat. abg mat ni memang kenal dengan arwah pak hj sebab tempat ni jugak merupakan fav bila dia datang Langkawi. sayang aku tak penah ambik pun phone no abg mat, tapi kami memang kenal sebab arwah pak hj selalu ambik akar kayu dekat dia. nanti bila aku datang Langkawi, akan aku sampaikan berita sedih ni. tapi aku tak cukup kuat untuk bagitau...Faizal lah yang akan sampaikan nanti.


Langkawi jugak tempat fav arwah pak hj setiap tahun mesti datang sini. skang ni memang aku mengikut sangat perangai dia, suka maintain tempat yang sama kalau dah tempat tu memang syokkkkkk untuk di lawati. selain dari Langkawi, arwah pak hj jugak suka pegi Kelantan sebab katanya boleh masuk Golok, Thailand. Aku pulak tak berapa suka nak pegi Kelantan so, makanya memang takdelah aku temankan dia ke Kelantan, tapi Langkawi memang banyak kali. memang banyak kenangan kami sekeluarga dekat Langkawi ni selain dari sejarah Mahsuri tu sendiri.


2 comments:

Yan said...

bila pegi ni. akak baru je pegi bulan feb ari tu..

Ann Ishak said...

ann pegi last year...baru la ni sibuk nak menghupdate. tu nampak akak baru pegi lepas balik dari thailand kan