Sunday, May 22, 2011

Bunga telur

Rasanya takdelah sangat aku update pasal persediaan perkahwinan aku. agaknya dah kawin ni, mood nak update tu sentiasa je merundum turun menjunam je. sambung baliklah...emmm, untuk bunga telur, aku hanya beli yang dah siap je. takdenya aku nak menempah bunga2 dip tuh. pada aku agak membazir sebab lepas tu orang buang jugak. diakui memang ada yang suka simpan bunga telur tapi macam aku, orang bagi bunga telur, aku ambik telur je lepas tu bunga telur aku buang je. sori ye kawan2, aku memang tak simpan bunga telur ni.

Bunga telur untuk majlis perkahwinan aku belah lelaki serta belah aku jugak cuma beli di kedai bunga reben, dekat Semua House tu. rasanya dalam 100 batang, tak sampai pun RM100. molek sangatlah kena pulak dengan warna temakan. okaylah dari takde bunga telur langsung. aku beli jenis yang cucuk pahar tu je. ada jugak yang gantung2 tu tapi takde pahar gantung2 pulak. tapi itu memang ramai yang suka zaman moden nih. guna apa yang ada je, jangan membazir.

Asalkan kami suka, tak perlu kata apa2.

5 comments:

Eri-chan said...

nok...suka aku ko dah tukar latar belakang..baca buku gitu..nape ko tak letak brg mekap..hahahah..jahat betul kan..
ok..ko nak citer pasal kawin ko ko citerla...aku baca jek..hehe

Ann Ishak said...

tunggu dulu...aku kan biasanya lambattttt

Ann Ishak said...

lagi satu...aku memenuhi permintaan korang my bff lalalalala

Mimy Hamid said...

cer cer....kish kawen masukkan eh..lambt bonar ni...thanks bunga telur ku..hehe

Ann Ishak said...

mimy - tu dah niat, lepas ni neng pulak ada niat jugak, tapi bukan bunga telur kotssss