Tuesday, June 7, 2011

1st HoneyMoon - Time to balik

Hari kedua ni, kami dekat umah je. malas nak keluar. dekat luar tu panas wehhh, tak sanggup rasanya nak keluar pintu pun. layan je astro dengan FB, sambil2 tu memang sempatlah buat BW jugak. aku memang suka BW masa2 macam ni, barulah ada best.

Sila abaikan je LOVE besar gabak tu, sengaja letak sebab nak lindungkan perut my lil PO ni. memang sebijik ko sama dengan si PO dalam Kungfu Panda tu hiksss. biasalah orang lelaki ni payah nak pakai baju bila dekat rumah, mereka2 lebih suka berlenggeng saja. ini untuk suami ku lah, tak tau pulak suami2 anda semua macam mana hihihihi.

Time tu pack thing masuk bag semula, time nak balik dah. kami cuti memang standard 2 hari tu jelah. payah weh nak dapat cuti panjang, unless kalau cuti yang memang kita dah plan dari awal. tapi takkan setiap bulan nak ambik cuti tahun je kan. kenalah simpan jugak untuk tujuan lain. Faizal akan pusing2 keliling rumah luar dalam untuk pastikan semuanya tingkap, sliding door bertutup. bila semua dah okay, barulah kita active kan ADT Security System. memang kena pasang alarm dekat rumah ni sebab rumah ni takda orang. risau jugak dengan keselamatan harta benda dalam rumah ni. tak taulah sapa yang akan balik minggu depan.

Time to go go back. tu nampak dekat belakang sana tu. tulah Pantai Teluk Mak Nik. rumah keluarga saya cuma berhadapan dengan pantai ni saja. tu pasal aku tak berapa nak ke pantai sangat, bukak tingkap bukak pintu dah nampak laut sejak dari kecik.

4 comments:

Mimy Hamid said...

mmg mood romantik ni...phewwiittttttt

azieazah said...

Salam ANN...

selamat bercuti dan selamat kembali bertugas semula.

Bestnya ada rumah singgah yang lawo macam tuh...

Ann Ishak said...

wsalam kak AA. rumah arwah ayah, kini anak2 yang jaga

QASEHNYA RANIA said...

cantik ..rumah ni...plg best pemandangan kt pantai tuh...