Sunday, June 12, 2011

Rak pinggan mangkuk

Sebelum shopping barang2 rumah, kita makan dulu. tengok gambo pun dah tau makan dekat mana...dah tentulah Ikea. menu ari ni adalah meat ball, chicken wing dengan daim cake.

Ikea adalah antara tempat2 faberet untuk mencari barang2 rumah ni selain dari mall2 yang lain. membelik pinggan mangkuk dengan segala kelengkapan dapur tu merupakan terapi paling mujarab untuk aku. selain dari pinggan mangkuk, aku suka pegi kedai buku, tak beli pun tak apa janji dapat belek buku pun dah cukup baik. 2 perkara ni adalah my best therapy bila masa aku dalam keadaan stress yang amat sangat.

Kali ni nak mencari rak pinggan mangkuk dekat singki. sebenarnya misi lebih kepada nak makan meat ball je tapi dah alang2 dekat Ikea, cari je terus. jumpa jugak akhirnya, tak payah pikir 2 kali sebab memang nak beli pun.

Ni rupanya bila dah siap di bina...macam susah sangat kan. takde maknanya, bukak je plastik, lepas tu kepak jadi gini rupanya. boleh keringkan pinggan mangkuk sebelum simpan dalam gobok.

Pastinya Faizal paling suka mengemas pinggan mangkuk simpan dalam gobok sampaikan aku tak jumpa mana peginya teko nak buat teh o ni.

2 comments:

Eri-chan said...

akhirnya dah ada tempat toss air pinggan

Ann Ishak said...

jgn salah susun...nanti tak jumpa pulak macam maks