Monday, July 18, 2011

Bistik Roti in d'house

Pagi tadi rajin lebih, bolehlah bangun awal buat breakfast. bukan apa malam tadi sebelum tido sempat belek roti dekat dapur...huhuhu besok dah nak expired. teruslah buat apa2 yang patut untuk membolehkan roti tu abis dimakan dan tak membazir. nak masak bistik rotilah rasanya.

Aku pakai daging cincang je, senang. masukkan daging dalam kuali dan rebus dengan sedikit je air hingga daging empuk/masak. kemudian perasa dengan garam, rempah kurma, bawang besar (dimayang halus), daun sup dan taruk olive oil. masak hingga air kering dan angkat. bila dah masak tu, taruk atas roti dan gulungkan. salutkan gulungan roti tu tadi dan goreng semula sampai kekuningan. lepas tu angkat dan sedia untuk di bawa sebagai bekalan office ari ni. dah bosan dengan sardin sebenarnya, tu yang cuba ubah pakai daging pulak. sorry memang takde gambo roti yang dah siap, sebabnya pepagi nih sibuk dengan nak siap pegi keja...mane nak sauk camera pulak kan.

2 comments:

Mimy Hamid said...

kira sandwich la ni

Ann Ishak said...

ha la...tu je yang sempatnya untuk di pagi hari