Friday, July 22, 2011

Dinner with BFF @ Istana Bambu - Pasal makanan pulak

Makanan dekat sini boleh tahanlah sedapnya.

tomyam seafood (big) - RM54

Most of the dish adalah ala thai gitu. ada dua selection tempat duduk, meja atau pun gazebo tu. taklah aku pilih nak duduk gazebo walaupun kawan2 yang lain nak. bukan apa kesian dengan laki ku yang tak boleh makan duduk bersila... laki ku kan bulat comeiiiiiiiiii.

lemon chicken (big) - RM43

Biasalah dah namanya pun makan ramai2 so makan borak...borak makan je, lelaki pongpuan pun sama je.

Makanan dekat sini harga agak mencekik aku rasa, harapkan deko jelah yang cantik kan. tapi tulah, dengan deko yang cantik boleh bagi rasa kenyang ker...?!!! ada lagi makanan yang aku tak ambik gambo, antaranya;

chicken chop RM19.90
black pepper beef (big) RM43
braised bean curd with broccoli & mushroom (big) RM27
plain rice untuk 8 orang RM16
lychee untuk 2 orang RM13.80
tea o RM4.50
fresh pandan coconut RM8
soya bean RM3.30
apple juice RM8.90
asam boi RM6.90

Total damage untuk malam tu adalah RM248.30. nasib takde segala maknek tax tuh.

Sapa2 yang berminat nak mencuba makanan dekat sini boleh ambik alamat nih;

RESTORAN ISTANA BAMBU
LOT 841-842 JALAN HUKU KELANG
68000 AMPANG, SELANGOR

Harus di ingatkan...waktu aku dengan kawan2 makan adalah waktu malam. so menu adalah makanan masak hidang dengan western sahaja seperti diatas. kalau nak mencuba makanan goreng2, hanya sebelah petang sebelum 6pm sahaja. untuk set pulak hanya ada waktu lunch hour sahaja. harap maklum... tapi tu yang aku tak berkenan sangat dengan restaurant ni, terhad sangat benda yang nak di makan pun, boleh pulak buat aturan macam tu kan. no wonder lah masa sampai tu, boleh di kira dengan jari, berapa table je yang ada orang. takpelah mungkin next time tak datang lagi kot, unless kalau ada orang nak belanja wink***

4 comments:

Mimy Hamid said...

terima kasih yer belanja..tapi kalau sapa nak banje takmo sini la..heeheh tak memuaskan tekak

Ann Ishak said...

hahahahaha haruslah kan

Eri-chan said...

cari port barula..yg pasti ramadhan takmo buffet..rugi utk aku ni

Ann Ishak said...

weh...kita buat pot luck je dekat rumah reen nak tak. weekend boleh spend together