Monday, July 11, 2011

Kurma Daging in d'house

Bila dah ada mood masak, maka setiap hari akan berasaplah dapur tuh...hasilnya Faizal makin suka hati sebab dapat makan sedap dekat rumah bersama si bini sengalnya ni dan bertambahlah kapasiti beratnya.

kurma daging in proses

Yang extra ingredient nya, blend bawang besar, halia muda and cili hidup hijau (ikut tahap kepedasan sendian berhad). masukkan bahan2 ni selepas tumis rempah kurma. bila kuah jadi pekat, bolehlah guna sedikit saja santan...dah selamat bilangan lemak dekat situ. masukkan daging dan biarkan daging tu masak. lepas tu bolehlah kalau nak masukkan kentang. perasakan dengan garam dan gula.

2 comments:

Mimy Hamid said...

panas panas...nasib diriku bukan penggemar kurma..kalau tak mau kempunan

Ann Ishak said...

jgn makan buat masa sekarang...mara bahaya, tunggu okay baru belasah ek