Sunday, August 7, 2011

Akbar and Ayurvedic

Selain peminat tegar coffee, kami jugak peminat tegar tea. i always order a tea bag from Sri Lanka. aku suka rasanya yang memang berbeza dengan tea tempatan. bukannya aku tak minum tea tempatan, ada banyak je stock tea cameron dengan tea sabah tu dekat rumah...tea ahmad london tu pun ada jugak but i love Sri Lanka tea more from the others.

Mamat ni pulak suka pakai balm. dia selalu sakit2 badan belakang segala, kadang2 tu dalam kereta pun mengegek mintak sapukan balm dekat belakang dia tu. dan memang wajiblah dalam kereta tu sentiasa ada je balm selain dekat ruang tamu, bilik, tempat kerja sampaikan dalam handbag aku pun ada jugak balm. bukan apa, senang nak guna bila sampai saat2 diperlukan. bukannya kita taukan bila masanya nak sakit2 badan ni.

Ayurvedic Balm from Siddhalepa

Siddhalepa Balm is a herbal formulation based on Ayurveda pharmacopoeia chronicled over 4000 years ago (2000 BC). The balm was researched and developed 60 years ago and introduced to traditional Ayurveda physicians for clinical trials in 1932. The balm was introduced to the market in 1934.

Benefits
Soothes sports related soreness such as muscle and bone aches
Provides temporary relief from colds and flu
Relieves common pains such as toothaches and headaches

Akbar Premium Quality Tea Gold in Ceylon Black Tea products

These two product came from Sri Lanka. my hotterbosser yang introduce this product to me and terus jatuh cinta. till now, dia sentiasa belikan untuk aku bila bizz trip ke sana.

4 comments:

Mimy Hamid said...

ni satu produk ngan himalaya kot..kan dr india

Ann Ishak said...

ni dari Sri Lanka bukan India...walaupun kulit sama gelapnya tapi lain2 negara

Eri-chan said...

x boleh disamakan walau sama kulit..nanti gadooo

Ann Ishak said...

tau takpe