Monday, August 29, 2011

A trip to balik kampung

Dah agak lama perasan yang tayar depan tu dah haus bunganya dekat belah tepi,ni memang dah kena tukar gamaknya. perasan lagi sebab setiap kali drive tu bila nak buat corner baling (macam naik motor pulak) terasa kereta macam dah tersasar tempat lain je. haruslah pegi tukar tayar sebelum apa2 perkara buruk terjadi, nyawa babe takkan tak sayang kot.

Tukar kepada tayar Silverstone sebab tu yang paling murah dekat service center, yang lelain mangaiiiiiiiiiii mahal. tukar tayar jelah, rim tu belum ada kemahuan lagi sebabnya aku suka dengan rim sekarang ni. aku cuma tukar dua tayar depan sahaja, tayar belakang bunga cantik tebal sangat lagi. cuba jugak tanya kalau ada bunga tayar sama dengan yang lama tapi nan adolah pulak sebabnya tu bunga lama. jadinya bunga tayar depan dengan belakang tu memanglah tak sama.

Nak tukar break pad sekali tapi bile tengok tebal lagi, tak payah tukar. yang mustahak sekarang ni adalah tayar je, yang lain2 takde masalah pulak. takpelah boleh tukar sikit2 kan, taklah rasa sangat duit mengalir laju, boleh tahan jugak part2 kereta ni...kalau tak maintain betul2 mau pening bulan2.

4 comments:

Eri-chan said...

aku dah 4 tahun pakai keta masih blm tkr tayar.tapi mekanik aku biasa pergi tu ckp bulan 12 ni sila tukar..huhu...

Ann Ishak said...

kalau condition tayar okay lagi takpe noks...aku tu dah start menipis bunganya

Mimy Hamid said...

costing costing...hehehe

Ann Ishak said...

tayar kereta pun mahal weh...adoiii pening, tapi bila fikir keselamatan, takpelah berabih sikit kan