Sunday, September 4, 2011

1st time mencuba Fruit Land

1st time aku mencuba try test makan dekat sini, Fruit Land dari nama je dah tau mesti kebanyakan makanan berasaskan buah2an. aku teruja nak masuk kedai ni di sebabkan appearance yang pink putih tu, cantik dimata ni. Fruit Land yang aku terjah ni di JJ AU2, rasanya JJ Maluri pun ada jugak. 2 tempat ni aku bagi tau sebab dekat2 je dengan kawasan jajahan ku...maybe tempat2 korang pun ada jugak.

asyik dengan internet searching je

Mula2 tu memang was2 jugak nak masuk cafe ni sebabnya takde customer langsung, tak taulah maybe masa aku datang tu memang kebetulan cafe ni tengah kosong ke apa kan. aku plan nak makan desert, tak mau makan yang heavy...perut tengah kenyang lagi wehhhhh. terus je masuk, tak kisahlah ada orang ke tak.

harga makanan dekat sini, berpatutan

if not mistaken yang ni mango taufufa (panas)

mix fruits sago lolo

Cantik kan semuanya warna pink putih je, nampak kemas dan bersih. aku datang JJ AU2 ni tak lain tak bukan untuk shopping groceries, sambil2 tu teringin nak makan sesuatu yang sejuk sedap...mana lagi tempatnya, Fruit Land lah.

asyik main games

Overall memang best jugak makanan dekat sini (tengok gambo je) walaupun masa aku datang tu just makan desert. ada harapan untuk cuba terjah masuk lagi gamaknya.

durian sago lolo

Sekali tengok desert2 dekat sini sama macam kita makan ABC dengan combination buah2an segar. buah2 tu semua memang fresh ye, rasa macam baru lepas di petik dari pokok. makanannya pulak tak berminyak dan memang menepati ciri2 kearah pemakanan sihat, alhamdulillah baik untuk Faizal ni. makanan yang terdepat di sini antaranya western sampailah makanan kita nasi lemak pun ada.

Aku suka kedai ni in pick putih, terasa cantik dan bersih je...tapi taklah terasa diri ku comel pun winkkkkk

7 comments:

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum dan selamat hari raya.

Terima kasih sudi singgah dan follow blog akak. Akak dah follow balik, kalau ada kelapangan singgah2lah blog akak yer.

Ann Ishak said...

insyaAllah kak, saya pasti akan datang beramah mesra dengan blog akak nanti. jemput jugak ke blog saya ye, terima kasih

NzA said...

sedapnya tgk pencuci mulut yg yummy tu.....

Nur Intan Syafinaz said...

wah sedapnye!!terliur sy tengok ABC camtu

Ann Ishak said...

cuba try test dekat Fruit Land ni, memang sedapppp

Mimy Hamid said...

meanrik nak kena cuba

Ann Ishak said...

mimi - awak jangan makan banyak sangat ice ni, nanti kembang hihihi