Saturday, September 24, 2011

Kesian...?!!!

Penah tak korang rasa macam geram, sampai tak nak ambik tau lagi dah pasal sesuatu perkara. geram tu dari pelbagai unsur, ragam dan tindakan orang sekelilinglah. buat apa tubuhkan group/committee sekiranya semua pendapat kita tak diambik kira, cuma tau ikut segala telunjuk pengerusi je. kalau macam tu baik ko buat sendiri segala program yang ko rasakan hebat sangat tuh...ahkak pun takdelah nak buang masa ahkak yang begitu berharga untuk benda bodoh ni (wahhh sound like ahkak dah naik antu nih).

Macam manalah aku ni tak naik antu, dahlah memang aku ni kepala ada banyak angin...tak kiralah ko tu sapakan, mau je aku clorox dekat situ nanti. tapi bila aku tengok je muka pengerusi, terus rasa kesian datang menerjah (ahkak rasalah kan, mesti dia hembus2 ubun kepala ahkak ni, tu yang lembut hati ku hihihi). rasa tak sampai hati tu lebih pulak dari rasa nak tak nak tolong apa2. akhirnya aku ni turun padang jugak menolong...sambil2 tu sempat berfikir jugak, kesian...?!! ah ahkak confius di situ...

Masa balik tadi terus ku bawa hati yang confius ni pegi makan bagi kenyang tempolok, barulah boleh pikir kot jawapan atas bersoalan tadi tuh...ermmm

kueh tiew sup add on cili api sendiri taruk

ahkak dengan laki comel pegi mencekik di ...

kuih tiew koreng

honey lemon

penyejuk hati gundah gulana

6 comments:

Mimy Hamid said...

kes sama macam ai kena nak baut jamuan raya...tetiba ada lak tukang mengarah...semua benda dia atur...padahal ini majlis jamuan sesaama...kasi boikot...

azieazah said...

Yang suka mengarah kerja orang lain tu tanda dia nak menunjuk pandai..

Wahhhh ABC setinggi Gunung Kalimanjaro tu sungguh menggoda!

KertasWarnaMerah said...

gerammmmmm betul tgk aiskerim atas tuh...aiyoh...teringin la plak...haha

Ann Ishak said...

mimy - kalau boleh memang kasi boikot je, jgn lantik dah tahun depan...tak pun jgn join jd committee lagi

Ann Ishak said...

kak AA - orang macam ni memang susah nak layan kak, kasi pangkah je...

Ann Ishak said...

KWM - tapi nak makan adalah hazab sebab mangkuk kecik bebenor