Kenal ini tin...ari ni kita makan sardin je ye. maklumlah dah ujung2 bulan ni, lepas raya pulak tu...lagilah laku makanan ni kan. tapi kali ni aku tak nak makan sardin biasa2 je, nak cuba masak cara lain pulak...ubah selera katakan walaupun hanya menggunakan sardin, wahhhhh macam yoyo je. selalunya orang bila tengok sardin ni sinonim dengan masak sambal atau kari sardin tapi kali ni aku nak cuba masak dengan kicap pulak.
bawang merah, bawang putih dan halia di hiris...halia tu memang aku sengaja potong gitu sebab boleh buat gigit2 sambil buang angin
air asam jawa gaul sendiri - aku dah lama nak cari asam jawa cap adabi tu, senang kan dah siap tinggal masak je lagi...tapi nak cari dekat kedai mana ek?
Siap dah...tetiba nampak bawang je yang penuh, sardin kena timbun. aku memang suka bawang besar tu, taruk banyak2 pun takpe kekdahnya. makan bersama dengan nasi panas2 berasap tuh...perhhhhhh
6 comments:
series boleh tiru...look like sedap...selalu masak sambal sardin je
Sardin tu cicah roti pun sedap...
sedap weh..walaupun sardin. asam adabi tu aku selalu beli kat giant jek..takpun kedai2 runcit biasa ada je jualll
mimy - hahahah cara2 memasak lauk sardin...meh makan sardin hari ni
syani - kan kan....banyak resepi boleh buat dengan setin ikan sardin
eri - dekat mini market umah aku ni macam tak pernah nampak pulak...aku tukar kedai lain pulak la
Post a Comment