Saturday, October 8, 2011

Wedding @ Klang

Kami on the way to Klang untuk attend majlis menyambut menantu. federal highway waktu ni agak lenggang lagi walaupun dah hampir tengahari.

Sampai di tempat majlis, benda pertama sekali adalah makan...perut lapo weh sebab memang saja kosongnya di pagi hari. tapi sebelum tu pegilah jumpa keluarga pengantin dulu salam2 cium2 molot segala...takkan masuk majlis orang buat macam majlis sendiri pulakkan. makanan adalah memang superpppppp sedap. segala jenis lauk pauk tu memang terasa kesedapannya, tak sia2 ahkak dengan Faizal kosongkan perut, datang sini memang melantak cukup2 sampai Faizal bangun tambah nasi lagi.

kuih tu pun cukup manis lemaknya, pendek kata memang sedap betul makanan yang di sediakan

Pada sesapa yang berhajat nak buat walimatul urus atau segala majlis makan2, boleh cubalah caterer ni...memang sedap2 betul makanannya. ahkak takdelah nak buat promo pun, dan bukan jugak kenal mengenal dengan caterer ni tapi sekadar berkongsi rasa masakannya...memang sedap dan tak menghampakan.

Ahkak tak pasti masa ni kekurangan darah ke atau tak cukup menyerlah gincu di bibir....apada pucat je macam mangsa gigitan momokkkkk. abaikan jelah janji ahkak in blueeee ari ni dan tidak kena mengena dengan warna tema majlis. pastikan adek2 jangan pakai warna yang sama dengan majlis orang ye..bukan apa, dikuatiri tetamu lain ingat adek2 jugak berkeluarga dengan keluarga majlis ahakssss. ahkak penah kena weh....terkial2 jugaklah nak cari alasan spontaneousssssss.

Selain dari makanan utama nasi tadi, ada jugak desert di sediakan. ada apam balik nipis ni, cendol dengan gula2 kapas (yang ni ahkak tak sempat snap, banyak betul budak2 berkeliling periuk tu). semua ni di masak di dalam dewan ini jugak buat ala2 stole, memang molek sangat rasanya dan menu ni semua di sediakan oleh Aroma Catering tadi. sampaikan set karok pun caterer ni jugak yang punye, tokainya kalau dapat menyanyi, pekhhhh suara pung sedap ala2 jamal abdillah ko. sumber dari ahli keluarga pengantin, diorang memang berpuas hati dengan presentation dari caterer ni, memang tak perlu pening2 kepala...all in one roof (eh ter promote lagi)

table design nya pun memang kemas dan sentiasa di refill bila makanan dah abis

laki ahkak memang terujalah dengan kenikmatan apam balik tuh sampai berulang2 ambik

Yes...ini adalah warna rasmi untuk majlis ini, purple putih sebab pengantinnya ada 2 pasang. sepasang pakai serba putih dan lagi sepasang pakai serba purple.

kelassss ko jah

Dan mak pengantin memang glammmmmm hari tu, ahkak teruja sama nak bergambo. ahkak takde ambik gambo pengantin pun sebab kawan ahkak adalah mak mengantin je. sila percaya, kawan ahkak ni dah bermenantu okayyyyy....bergetah lagi kannnn

4 comments:

Eri-chan said...

bila pulak umur kita masa anak2 kita kawin weiiii..

Ann Ishak said...

huhuhu soalan yang bagus...jab aku tengah pikir jawapannya

Mimy Hamid said...

wahhhhhh ada apam balik ..jarang nya jumpe kat majlis kawen

Ann Ishak said...

kureng jugak nak makan apam balik macam tu tapi bila rasa sedap pulak rasanya ek