Tuesday, November 29, 2011

Dinner @ Periuk Belanga

Ingat lagi masa pegi Danga Bay dulu, pernahlah makan dekat Periuk Belanga ni...memang happening ramai orang datang. kali ni aku jumpa lagi restoran ni dekat Danau Kota pulak, tetiba teringat periuk belanga dekat rumah yang bertangkup...cuti masak daaa

Makanan ada pelbagai dari lauk pauk, goreng2 dan set pun ada jugak. aku order goreng2 je since Faizal tak mo makan makanan berat2.

float, Faizal memang mengila dengan air nih

bandung sodanya memang perhhhhhh pekat, cukup segala rasa untuk saya

Menu yang menjadi pujaan ramai pelanggan dekat sini, set ayam penyet...memang sedap sebab di goreng fresh. maksudnya bila ada order baru diorang goreng ayam tuh, makanya bila sampai dekat meja ayam kemainlah berasap. tak macam sesetengah restoran ayam penyet, ayamnya dah goreng lama. eh lepas ni nak pegi cuba try test pulak makanan ni, memang menarik anak tekak tau.

rojak buah

nasi goreng kampung

tauhu goreng

Kalau berminat nak mencuba makanan dekat restorant ni, nah ambik address dekat bawah; yang penting restoran ini ada menyediakan surau dan bersih...alhamdulillah

No 69-0, G Floor
Platinum Walk 2
Jalan Langkawai, Danau Kota
Setapak, 53300 Kuala Lumpur
Tel: Amed : 013 299 6002 & Lynn : 013 299 8992

6 comments:

Mimy Hamid said...

menarik laaaa...tau kedai ni pernah tengok kat danau kota tu

nurkaloi said...

hah siap bagi alamat lagi
hehehe terbaik !

Ros said...

Salam,

Nampak sedapnya....tapi....tak dapat la Kak Ros nak rasa ayam penyet kat tempat ni pasai jauh sangat...

siti kektus said...

baru semalam makan nasi ayam penyek. hehehe :)

chinta... said...

yumyum..meleleh air liur nengok...

Eri-chan said...

yay..kena cuba ni..bandung soda tu..tempting..drooling