Thursday, December 29, 2011

Berjalan itu memenatkan



Kebanyakan orang2 kita termasuk aku sekalilah tu, memang tak suka berjalan2 ni. kalau boleh semua tempat nak pergi yang dekat2 je. kalau boleh parking tu pun nak depan2 biar tak jauh nak berjalan nanti. kalau semua tempat ada pandu lalu tu pun best jugak ek, tak payah keluar kereta langsung.

Tapi taklah sampai sanggup nak parking dekat tepi jalan yang memang tak boleh nak parking tu demi nak menyenangkan diri sendiri tapi at the same time menyusahkan orang lain nak lalu pulak. yang ni memang aku tak berkenanlah, tak pepasal nanti ada birth mark dekat badan kereta ko pulak baiii. perkara macam ni selalu memang aku jumpa je dekat setiap shopping complex lah. punya parking space banyak disediakan tapi masih lagi ada yang nak parking dekat bahu2 jalan, alasannya sebab parking mahal sangat. kalau dah tahu mahal tu silalah naik kenderaan awam, kan dah banyak kemudahan tu sekarang ni.

Semalam pegi SACC mall, senang je cari parking...

4 comments:

nurkaloi said...

kaloi suka jalan
bagi jalan byk langkah pun takpe
lagi2 kalau wndow shpping
satu hari satu mlm pun tak penat heheh

Mimy Hamid said...

kalau boleh nak parking betul2 depan soping mall heheh...ku adalah pemalas jalan..tu pasal la

Eri-chan said...

mampu 10ribu langkah 1 hari? aku nak tryla...mau 8-10km tu..huhu

Ann Ishak said...

10ribu langkah 1 hari ermmm...tahlah aku tak pernah kira pulak setiap langkah tapi yg pasti aku memang selaluu berjalan sana sini