Tuesday, December 13, 2011

Drama masa kini

Kenapalah tak tayang je selepas berita 8 malam tu, kan masa yang sesuai untuk berehat seisi keluarga. ni tak sepanjang waktu maghrib tulah yang ditala tayang. Cubalah waktu2 tu dikongsikan rancangan yang berbentuk keagamaan kan lebih bermanfaat. sekurang2nya jugak aku ni boleh nonton sama.

Lepas tu ada pulak yang sanggup drive laju2 langgar segala lampu isyarat potong memotong walaupun double line/emergency lane semata2 hanya kerana nak sampai rumah sebelum 7pm…apa lah. Kalau dah tak sempat jugak, tengoklah ulang tayang dekat tonton.com.my kan ada. perkara ni bukan rekaan okay, memang betul2 terjadi dan dirungutkan.

Pihak2 tertentu ni haruslah kena peka, waktu maghrib tu kan singkat sahaja…kan lebih baik dimanfaatkan dengan pengetahuan agama dan mendekatkan diri kepada Allah. Harap apa yang ditayangkan tidak menjadi ikutan pada keburukannya, ambiklah iktibar pada kisahnya.

7 comments:

Mimy Hamid said...

betul setuju masa tak kena dah la citer best...balik umah sharp je dari opis smpi umah target kul 6 ptg pastu siap mandi...kul 7 standby maghrib...then smbg citer..agak terkejar..

s a r said...

assalamualaikum.

hee. betul2. tapi tu la sebenarnya ujian kita yang islam ni. ada je sanggup langgar semua semata-mata nak tengok tv. :)

Mrs. Amad said...

stuju..sy mls nk folo sgt cte2 kul 7 tu..kalo da folo mulalah berat nk tglkn..solat pun laju2..cm cte nora elena ritu..trus sy mls folo lg..

Eri-chan said...

aku tak follow dah citer jam 7 ni..mmg habissssssssss masa awal untuk solat nanti. baik dia tayang citer cina je macam masa aku remaja dulu2.

Ann Ishak said...

Mimy Hamid - bila dah semua terkejar...mana khusyuknya lagi

s a r - memang benar2 terjadi macam tu...alangkah lalainya kan

Ann Ishak said...

Eri-chan - tau takpe...masa remaja dulu memang aku layan weh citer cina

Ann Ishak said...

Mrs. Amad - takpelah tak rugi apa2 pun, kita tengok dekat tonton.com.my je nanti ek