Thursday, December 29, 2011

From me for you

Bukan senang nak mencari haruman yang sesuai dengan bau badan kita sendiri, kalau tersalah pilih bau nanti mau tengik sepanjang hari. mesti biasa kan bila kita pegi shopping mall, ada je orang bagi sample perfume yang dekat kertas putih tu, bila bau masa tu kemainlah best baunya tapi bila beli, tetiba pulak bau tu macam tak IN dengan diri. adoiiii tu memang geramlah, dahlah beli memahal kan. ada je tester yang dalam bekas kecik2 tu kalau nak beli pun, but still mahal jugak dengan aku. kadang2 permulaan kita pakai tu okay je tapi bila dah seminggu dua pakai, dah rasa macam tak sesuai pulak dengan bau badan sendiri, kan susah. setiap kita ni kan ada bau badan dan berbeza, nak memilih wangian yang sesuai tu memang agak mencabar jugak rupanya.

Dengarnya bau ni ada iras2 dengan Outspoken Intense by Fergie tu...entahlah aku pun tak pernah lagi bau yang itu tapi bau yang ini memang aku suka sangat. wangian ni baunya agak manis kerana mengandungi extract floral yang lebih banyak...salah satu ciri2 wangian yang aku suka. aku memang suka wangian yang berunsurkan manis2 nih.

Yang ni baunya boleh tahan jugaklah untuk idung aku yang tak berapa suka bau2 yang strong sangat nih. hanya untuk lelaki seperti Faizal, memang dia sukalah bau ni. bila dah suka tu, terus je ambik...penat tau nak tunggu dia ni memilih, cerewet bebenor.

Nina Ricci is for me and Ralph Laurel is for Faizal. ini adalah my anniversary present for him and untuk diri sendiri jugak...alhamdulillah

5 comments:

pena rozie said...

x suka pakai popuyung...

NeenaAnuar said...

eh nama aku! ehehe...

Mimy Hamid said...

mewangi wangikan diri...ewahhh hmmmmmm wangi..i like

Eri-chan said...

perbelanjaan yang bijak.

Ann Ishak said...

bijak bijakkkkk