Monday, December 5, 2011

Month of Love - Bumbu Desa @ KLCC

Offer a unique food of over 30 varieties Padang, Sunda and Malay specialties.

Kopi Dingin for Faizal and Es Cendol for me

Ambience was very nice and cozy but not in lunch time la...memang penuh je, suasana agak bingit dan sempit. i'm always came here alone, but this time kita bawah ini cik abang makan sama since tetiba tekaknya nak merasa makanan dari kampung halaman sendiri.

Makanan dekat sini memang best mengikut tekak kami, highly recommended. pekerja2 dekat sini pun berpakaian berkonsepkan Jawa jugak dengan seluar batik, tengkolok (ala yang dekat kepala tuh) pun batik jugak kot.

Ayam Bumbu Desa

Keropok Malinja

Gado Gado dan sayur pucuk ubi masak lemak & sayur asem (takde dalam gambo). sayur2 tu order selepas makanan sampai dan kami sedang makan. kami makan mengunakan tangan je, tak kuasalah nak guna sudu yang alahaiiiiiiiii beratnya nak angkat.

Sekejab je mamat ni pakai sudu tu, tak sampai 10mins dah dilantingnya. when i'm here enjoy my dinner with the love ones, ada jugak aku terfikir untuk nak mencuba masak makanan ala padang ni di rumah pulak. xpecially tang ikan talapia goreng tu kan, mersiknya sampai sirip pun boleh kunyah garing je. confirm dapat persetujuan dan support yang tinggi mengunung dari laki yang memang suka makan ni. tapi takpe, tunggu aku menuntut ilmu dengan MIL ye.

Sempena dah masuk Dec ni kan, bermulalah acara berduaan lebih kerap dari biasa. meluangkan masa bersama, keluar bersama, makan bersama dan segalanya bersama. gila kuasa kan...nak buat macam mana, aku memang jarang dapat moment macam ni selalu ye. lebih banyak menghabiskan masa sendiri2 je....boleh percaya ka?!! hahahahah

Selain dekat KLCC, Bumbu Desa ni jugak ada dekat Mid Valley dengan The Curve seperti alamat dekat bawah ni ye...cubalah

Bumbu Desa @ Suria KLCC
Lot 415, Level 4, Suria KLCC,
Kuala Lumpur City Centre,
50088 Kuala Lumpur
Tel:+603 2161 3532 / Reservation: +6012 325 6586

Bumbu Desa @ Mid Valley
Lot S045, Level 2, Mid Valley Megamall,
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra,
59200 Kuala Lumpur
Tel: +603 2282 2825

Bumbu Desa @ The Curve
Lot G49, Ground Floor, The Curve,
No. 6, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara,
47810 Petaling Jaya, Selangor
Tel: +603 7729 1612 / Reservation: +6012 325 3016

3 comments:

rATu kEBaYA said...

Sedapnya... es cendol tu memikat hati...

Eri-chan said...

dah pakai spek balik..aku jugak yg belum try2...harga macam mana? boleh bagi bandingan tak?

Mimy Hamid said...

bumbu desa good review dari akak dan neena..tp tak rasa nak cuba sebab tak makan pedas...hello december :))