Monday, December 19, 2011

Month of Love - Seoul Garden

Seoul Garden is an all-you-can-eat BBQ and steamboat restaurant, where you get to choose the marinated ingredient that you want, cook and eat it after.

soup of the day - we choose clear sup only with the marinated ingredient meat, chicken

Selain dari marinated ingredient tu, ada jugak segala jenis tauhu ni...bestlah di rendam masak dapat sup tuh.

Ada jugak buah2an, dekat sini air di kira lain ye. rasanya tambah RM3-4 untuk secawan air tapi boleh refill sampai kembong perut. makanya aku ambik 1 cawan saja tapi minum 2 orang. tak tau pulak dekat tempat lain macam ni jugak ke, aku cuma biasa pergi Seoul Garden yang dekat Kerinchi. senang, naik LRT je.

Suka pulak tengok sayur bayam ni...cam segar bugar je kan, meh kita celur sekali. sedap weh terus tak berhenti bangun duduk ambik sayur ni semata.

Salad for Faizal, orang yang sibuk nak diet tuh hihihi. since dekat sini bukan sahaja ada steamboat tetapi ada jugak grill nya. memang harganya agak mahal, RM26++ kot kalau tak salah aku, itu untuk lunch sahaja...dinner time lain harganya dan lagi banyak pilihan menu.

Udang tu memang kegemaranku...ambik bakar makan, bila abis, ambik lagi rendam pulak dalam soup...oh nikmatnya.

Ada 3 sos mengikut pilihan tekak kami, boleh makan sesamakan...taklah membazir walaupun hanya sekadar sos. inilah lunch date kami semalam di month of love. kalau korang berminat nak mencuba, bolehlah terjah alamat di bawah;

Klang Valley

1 Utama Shopping Centre
LG 345, Lower Ground Floor,
Highstreet,
1 Utama Shopping Centre,
Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan

Tel: 603- 7722 1339
Fax: 603- 8065 3066

Business Hours:
11.30am – 10.00pm
(HALAL Certified)

Plaza Pantai
Lot C1.27 & D1.26, Ground Floor
Plaza Pantai (Kerinchi LRT Stn)
No. 5, Persiaran Pantai Baru,
Off Jalan Pantai Baru
59200 Kuala Lumpur

Tel: 603- 2283 1888
Fax: 603- 8065 3066

Business Hours:
Weekdays
12nn- 2.30pm
6.30pm- 10.30PM
Weekends
12nn- 3.00pm
6.30pm- 10.30PM
(HALAL Certified)

IOI Mall
Lot EG9 & EG10, Ground Floor,
IOI Mall New Extension
Batu 9, Jalan Puchong,
Bandar Puchong Jaya,
47170 Puchong,
Selangor Darul Ehsan

Tel: 603- 8076 8726
Fax: 603- 8065 3066

Business Hours:
11.30am- 10.00pm
(HALAL Certified)

KL Festival City

Lot G38, Ground Floor,
KL Festival City,
67, Jalan Taman Ibukota,
Taman Danau Kota, Setapak
53300 Kuala Lumpur

Tel: 603- 4131 7385

Business Hours:
11.30am- 10.00pm

Penang

Plaza Gurney
170-B1-32A, Basement 1
Persiaran Gurney,
10250, Penang

Tel: 604- 229 8559

Business Hours:
11.30am- 10.30pm
(HALAL Certified)

Auto City

1831-G1
Jalan Perusahaan
Highway Auto-City
North-South Juru Interchange
13600, Perai

Tel: 604- 501 9339

Business Hours:
11.30am- 10.30pm
(HALAL Certified)

Malacca

Mahkota Parade
Lot G87 & G88, Ground Floor
Mahkota Parade,
No. 1, Jalan Merdeka,
Malacca, 75000

Tel: 606- 281 8559

Business Hours:
11.30am- 10.30pm
(HALAL Certified)

Johor Bahru

City Square
M3-05 & 06, Level 3
City Square,
106- 108, Jalan Wong Ah Fook,
80000, Johor Bahru

Tel: 607- 221 8559
Fax: 607- 221 0559

Business Hours:
11.30am- 10.30pm
(HALAL Certified)

KSL City
LG 46, 47 & 48, Lower Ground Floor
KSL City
No. 33, Jalan Seladang,
Taman Century
80250, Johor Bahru

Tel: 607- 333 8559

Business Hours:
11.30am- 1030pm
(HALAL Certified)

6 comments:

Mimy Hamid said...

tak tau la napa..memang tekak tak leh masuk ngan SG ni..padahal opis sekangkang kera jalan..heheh

MamaEma said...

banyak gak tempatnya

yusuflaili(Goku) said...

salam;
kalau ada masa nanti bolehlah cuba.

Fabulous Me said...

Lapo

Ann Ishak said...

Mimy Hamid - memang ko tak suka kot

MamaEma - tu lah pasal, senang je nak cari

Ann Ishak said...

Goku - cubalah pasti tak menghampakan

Fabulous Me - dah makan ka kamu?!!hihihi