Sunday, January 1, 2012

Dinner @ Q Thai Steamboat

Aku pegi yang dekat Taman Dagang sana, baru pertama kali mencemar duli nih nak mencubalah juga makan steamboat dekat sini pulak. system ikut macam biasa, makan seberapa banyak yang larat tapi janganlah sampai membazir pulak ye, yang membazir tu kena bayarlah RM10 setiap 100g.

bahan2 mentah yang ada, tapi ada banyak lagi jenis yang lain

Inilah dia tempatnya yang aku pegi dekat Taman Dagang, ada jugak dekat Taman Tun Perak Cheras dan Putra Nilai.

Q Thai Village Restaurant,
G13A & G15, Dagang Avenue,
Jalan Dagang B/3A, Taman Dagang,
68000 Ampang Selangor
Tel: 03-4270 3562

Antara makan siap masak, nasi goreng, chicken wing, fish chip kalau tak salah tu dan ada banyak lagi cuma aku malaslah nak makan banyak sangat, nanti tak lalu pulak nak makan yang grill rebus bagai tuh.

berkuah tom yam dan sup yang sedap rasanya, tempat grill pun sekali dapurnya

Yang ni pulak antara bahan2 kering, macam biasa ada banyak jenis lain lagi tapi takkan aku nak ambik sekali semua jenis kot.

Macam tulah kiranya yang hak grill, macam kami lebih banyak grill la...steamboat tu dah selalu belasahkan...

okay2 jelah...

Not much pun nak komen tapi kami kureng menggemari steamboat dekat sini. semua bahan mentahnya di marinated dengan agak masin sampaikan lepas makan dekat sini, kepala ku pun dah weng2 terus. mungkin secara kebetulan sahaja tapi memang agak masin jugak rasanya.

Habiskan...memanglah takkan nak bayar kot yang tak habis makan tu. surprisingly kami makan sikit je rasanya adalah 1-2 kali je bangun ambik makanan.

Titisan terakhir weh...tapi air tu ala cart tau, tidak termasuk dalam set. ni yang buat aku lagi tak berkenan untuk datang sekali lagi.

Antara air yang aku dengan Faizal dah belasah minum, bila kita makan steamboat dengan grill ni, mestilah rasa dahaga je manjang...tu yang sampai 3 cawan sorang. macam mana air tak termasuk dalam set pun aku tak tau. lepas tu harga airnya pun boleh tahan mahal jugak. total damage kami RM80++ (RM27 x 2 x air sekali). for me is mahal, lebih baiklah makan steamboat dekat Tupai2 atau pun Flaming...lagi berbaloi siap dengan pelbagai jenis air lagi ada per set.

6 comments:

Mimy Hamid said...

tak pernah cuba tp look sedap..but steambot macam lemah je..ntah la eheheh

KhaiRin said...

mahal nyer...
baik mkn kt seoul garden..

btw selmat thn br!

Ros said...

Salam Ann,

Bestnya..Kak Ros memang suka masakkan thai...mahai pasai oregenal semua dari thai kut....

QasehnyaRania said...

mai la try steamboat dekat jb pula sis... sedap..

Eri-chan said...

aku suka jugak kat situ. tapi air memang mahal. dia pandai kenakan kita kat situ.

Ann Ishak said...

Kak Ros - tahlah kak, maybe kot

Qasehnya Rania - nanti kita mai sana, bolehlah kita cuba ye