Friday, January 6, 2012

Dunia berbeza

Sekarang ni famous betullah dak Ariff Alfian Rosli ni...kalah retis kot. dari tua muda semua tau pasal kisah dia. tapi sayang, famous nya hanya pada benda yang tak patut je...yang paling kesian sekali orang tuanya yang nak kena berhadapan dengan masyarakat Malaysia kini. dia mungkin takde apa2 masalah kot dekat dunia sana, ramai je yang meraikan BIG DAY diorang.

Tulah kan dunia kita berbeza...di sini agak TERKONGKONG, dekat sana terlalu BEBAS. tapi IMAN tak pernah membezakan tempat walaupun di mana kita berada dan itulah yang seharusnya seteguh konkrit.

Sekarang ni pulak orang nak belajar pun susuh, makpak jugak nak kena jawab dekat tu...

6 comments:

Mimy Hamid said...

nak salahkan makbapak tak leh...patutya belajar tinggi pandai la pikir baik buruk..hmmm moga dia kembali ke jalan benar

KhaiRin - anies said...

tepuk dada tanya iman

Ros said...

salam Ann,

Kat sana tu mana ada haram halai dia,semuanya halai belaka..kalau tak betoi2 kuat iman,memang tak boleh la....nak dok lama2 kat sana tu....

Teenager Housemaid said...

yg kite mampu buat skrg, hanyalah doakan yg terbaik utk dia dan semua umat islam..:)

EyA edamanhatiku said...

hye makace fllow eya..(cri cbox p xjpa) ermm nk tnya sapa 2 ariff?hehe bg eya sal ksalahan anak-anak janla salahkan mak bpak..da masing2 ad fkiran msing2 kan pndaila fkir bek bruk sesuatu bnda 2..lao kta mak bpak xajar..ckgu kn ad kn33...

Ann Ishak said...

harap yang baik2 jelah ye