Sunday, January 8, 2012

Mesin penimbang

Pasti korang pernah gunakan mesin penimbang kan, especially yang dekat shopping mall memang melambaklah. mesti tau kan, yang boleh bercakap pun ada...yang bisu je pun ada. tinggal lagi nak pilih yang mana satu nak guna je.

Aku prefer yang boleh printout bacaan sekali tu, lengkaplah jugak ada kiraan terkini untuk weight, height dan bacaan BMI. memang tak sukalah guna, mesin yang boleh bercakap tu...benci tau bila dia sebut 'anda gemuk, anda kurus, anda okay'. dahlah kemain kuat pulak suaranya, mau satu shopping mall boleh dengar. belum lagi dengan laki ku, memang dia bandddd sangatlah...dah sah2 mesin tu akan cakap 'anda .....' hahahaha.

Tapi sekarang dah ada mesin penimbang yang boleh ambik bacaan tekanan darah jugak ek, wahhh hebatlah siap ada tempat yang boleh baca kiraan nadi tu, tah apa namanya. mesin tu aku belum pernah cuba lagi, ada jugak keinginan untuk nak mencuba tapi keadaan sekeliling tu yang ramai orang...ahkak segan dek. bayaran dikenakan adalah RM2 sahaja.

2 comments:

Mimy Hamid said...

pernah kena sound nan mesin..anda gemuk terus insap tak nak timbang la

Ann Ishak said...

Hahahah lawak