Monday, January 23, 2012

Nak prosper...meh makan prosperity burger

Semalam waktu lunch barulah aku dapat makan prosperity burger ni, tu pun buat delivery dekat office sebab aku kena datang siapkan kerja. puaslah aku order macam2 sebab nak cukupkan lebih dari RM15, dah aku sorang je kan kerja masa cuti2 panjang ni. ada doc yang aku simpan dalam P Drive, tu yang nak tak nak kena datang jugak untuk email doc tu. lepas tu dah alang2 masuk office, buat jelah kerja lain yang mana sempat.

Inilah dia hidangan yang pertama kali buat kali ini, aku bukannya penggemar tegar burger ni...tak seperti dulu. dulu punya prosperity burger lagi sedap aku rasa. apa2 pun hidangan ini didatangkan dalam menu set bersama Orange McFizz and Curly Fries. tapi yang pasti set makanan ni harganya semakin naik saban tahun tapi quantity sama je.

Sekali tengok makin kecik pun ada jugak burger ni, tahlah maybe pada pandangan mata ku saja. aku lebih suka daging daripada ayam, dolu2 prosperity ni pun asalnya dari dagingkan. 2nd year kot kalau tak salah baru ada ayam sekali. tapi yang paling aku tak tahan adalah tahap kepedasannya memang mengilalah, tu yang setiap kali makan burger ni...tak pernahnya habis. separuh lagi ku perdagangkan kepada yang lain saja.

Combination air ni memang tak pernahnya aku suka tapi sebab dah set, hadap jugaklah. macam biasa seteguk je dan selebihnya minum air putih biasa.

Cer tengok curly fries ni...memang ni terbaik untuk tekak aku. sedap ko...kemain lagi makan sekali harung dah abis.

oh oh ohhhhhh meleleh jugak akhirnya air mata aku makan burger ni, sedih ko. kemainlah pedasnya tapi nak buang sayang, mahal nih...lagi pun rezeki tak baik di buang2 kan. makan jelah walaupun penuh dengan tangisan kepedasan.

2 comments:

Eri-chan said...

aku mkn sedap pulak. tapi itulah burgernya macam kecik je

Ann Ishak said...

dah lain rasanya sekarang ni