Sunday, February 26, 2012

Kudapan kerepek pisang

Setiap bulan mesti beli 3 pek besar kerepek pisang ni, adalah my buddy ni yang selalu jual tapi kena order barulah sampai pesanan. selain dari kerepek pisang ada jugak kerepek ubi tapi aku tak berapa nak ngam dengan ubi ni, dahlah badan ni berangin je...bertambah berangin pulak kalau makan ubi ni. tapi kalau ubi rebus aku pantang...pantang jumpa babe, sedap tu cecah gula.

Tak kenal dengan rupa kerepek pisang, ni ha aku tunjuk. melampaulah tak kenal kan, mat saleh minah saleh dekat office aku ni pun suka je makan. kita ni orang melayu tak makan, hahaha ada kewwwwww?

Asalnya aku mengoder sampai 3 pek tu, satu letak dekat office, satu lagi letak dalam kereta dan yang akhir sekali letak dekat rumah. tapi yang selalu habis dulu mestilah dekat office punya sebab makan sama2 dengan kengkawan. yang dekat rumah pulak yang paling lambat abis, kalau dah abis tu just top up je or tambah order. make sure simpan dalam bekas kedap udara ye, tak nanti lemau pulak.

2 comments:

QasehnyaRania said...

suka buat kerepek pisang sendiri..puas hati ..hehehe..
tapi lama2 dah jadi jemu nk makan..
sekali buat berlambak2..buat stok la konon ...hehehe

Ann Ishak said...

alhamdulillah saya tak pernah bosan lagi makan kerepak pisang ni