Tuesday, February 28, 2012

Mangaiiiiiiiiiii tingginya sanggul

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud :

"Dua golongan di kalangan ahli neraka yang tidakkan aku pandang iaitu kaum yang bersama mereka cemeti seperti ekor lembu yang dengannya digunakan memukul orang lain dan wanita-wanita yang berpakaian bagaikan bertelanjang yang condong kepada maksiat dan menarik orang lain untuk membuat maksiat. Sanggul dikepala mereka ditusuk tinggi-tinggi seperti bonggol unta yang sangat lemah. Mereka ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan mencium baunya sedangkan sesungguhnya bau syurga itu sudah boleh dicium dari jarak demikian dan demikian." (Riwayat Muslim)

8 comments:

munna said...

skrg ni mmg fesyen tinggi sanggul mcm siput

Azlan Hasan said...

sekarang ramai gak pesyen camtu..sy pun tatau nape nak kena sanggul besar2..tak lawa laa sanggul besar2..macam ade busut je ats kepala..hehehe

Regards,
-Strider-

wardah @ fie shah said...

tinggi sampai tudung pun terjungkit..heh

KhaiRin : anies said...

trend skrg..nyampah sy tgk

hawiz said...

mcm srg lebah jer sanggul tinggi3.,huhu

QasehnyaRania said...

sis, minta izin nak kopi pes, boleh?
if boleh inform kat comment box ciksu yer :)

10q

QasehnyaRania said...

sis, minta izin nak kopi pes, boleh?
if boleh inform kat comment box ciksu yer :)

10q

Ann Ishak said...

boleh dear...