Malam tadi dah tak tau nak masak apa, kesudahannya buat kerabu jelah since bosan jugak nak masak beria sangat ni.
Cahaya terlebih agaknya, kemain putih lagi bihun tu hihihi. panaskan olive oil dan goreng bawang merah bersama cili padi dan belacan. dah agak2 naik bau, tumbuk bahan goreng tadi sehingga lumat. masukkan dalam bihun yang siap di celur dan gaul rata. selepas tu masukkan taugeh, hirisan kobis dengan kacang pis yang di celur dan hirisan cili padi ikut tahap kepedasan sendiri dan gaul2 lagi. akhir sekali barulah perahkan limau nipis dan gaul rata lagi dan selepas tu sedia untuk di makan.
7 comments:
ann x yah letak garam ke?
waa.. dah sarap..
pos3~
iklan jap.. nak join contest? http://ieraassyiera.blogspot.com/2012/02/kraftangan-dan-aku.html
sedap..bloeh cuba nanti.izin minta salin yer :)
camat pagi akak :)
jom baca ni
http://lobaksusue.blogspot.com/2012/02/resepi-mentarang.html
lapar je rs tgk kerabu nie..ermmm...
Kena perah limau tu yg best...
1 st time ni nengok kerabu bihun...kagum*
dalam resepi ni saya tak menggunakan garam sebaliknya saya menggunakan sos ikan sahaja
Post a Comment