Saturday, February 4, 2012

My Homemade Trifle Nanas

Cuti2 panjang ni memang ambo tak kemana wehhhh, laki ambo keje tak menentu masa hari cutinya. takpe ambo dah biasa macam ni, nak buat macam manekan...nak dapatkan pahala ambo tahan je hahahaha statement haprak sangat kan. kalau dah cuti2 ni pulak, memang tekak ambo ni mengada sikit, dan2 tu jugak teringin nak makan triffle pulak. check2 dalam gobok ambo tu, alhamdulillah ada pulak bahan2 untuk buat triffle ni...ambo redah je buat ikut apa yang ada je.

kuning kemainlah nanasnya, sebab apa ambo guna nanas...ini je stock yang ada dekat rumah

Taklah banyak sangat lapisan colornya tapi itulah yang mampu buat laki ambo tak berhenti dari tadi asyik bukak tutup ice gobok ambo tu...ape ke he nya tu yoppppp

Sedaplah pada tekak ambo ni, walaupun tak seberapa pada pandangan mata. janji cukup rasa manisnya, lemak berkrimnya...kalau dah makan tu tentu nak tambah lagi lalalala. kali ni malas nak tepek resepi, mengantuk pulak mata. nak lelap mata pulak lepas ni...

2 comments:

KhaiRin - anies said...

lama x buat triffle..sbnr nyer malas heheheh

Ann Ishak said...

jangan malas2 hihihi