Sunday, March 4, 2012

1st year anniversary - Burmese Pool

Tempat pertama yang kami terjah, Burmese Pool...kawasan rekreasi air terjun yang famous dekat Taiping ni.

keterujaan terlampau...

Nak masuk kawasan rekreasi ni tidak dikenakan apa2 bayaran, FOC cuma untuk parking kereta je bayaran dikenakan sebanyak RM2.

cantik Taiping ni kan, tak sangka ada air terjun yang cantik jugak

Tempat ni jugak orang panggil Bukit Larut...tak pasti macam mane boleh bertukar nama kepada Burmese Pool pulak, orang Taiping meh habak maiii. aku datang ni just berjalan2 saja, tak tergamak nak mandi pun. segan weh + mengah jugaklah nak mendaki sampai ke atas tu.

sabar mendaki, mujur tak berapa adventure...

ada jugak gelanggang silat dekat sini

inilah penyambut tetamu kitorang, best je melepakkan

Since tak mandi, makanya ni je gambo sungainya...tapi sebenarnya dekat dalam tu memang cantik betul pemandangan + airnya sejuk kemain.

4 comments:

piskemi said...

Bestnyerr...blogwalking bleh...i follow...jgn lupe follow k...:-)

Nyue said...

mak aihh akak..best nyerrr....
xtaw la bila bleh sampai tempat nie

Nyue said...

mak aihh akak..best nyerrr....
xtaw la bila bleh sampai tempat nie

Ann Ishak said...

kalau dapat mandi manda mesti lagi best kan