Skip to main content

Dinner @ PappaRich

Diakui memang makanan dekat PappaRich ni agak mahal berbanding dengan kopitiam yang lain tapi makanan dekat sini adalah menepati citarasa aku dan aku sanggup ulang makan dekat sini.

 ini air pilihan aku Fresh Lemon Honey Ice RM4.20 dan air pilihan Faizal Longan Milk Honey Ice RM5.90

Makanan pilihan aku Ipoh Koey Teow Sup with Prawn RM8.90 dan Faizal Pappa Asam Laksa beharga yang sama. mamat ni memang dah lapar sangat tu, tak kisah dah orang keliling buat apa pun.

makan sampai kenyang sambil ditemani oleh si comel ni, hiiii
 

Comments

waaa..sedapnyerrr..tgk kucing tuh
pon kemain lagik dia posing kan..
mungkin dia pon tau sodap tuh hehehe...
azieazah said…
Kak Azie tak pernah lagi masuk mana-mana PapaRich. Tak berpeluang.

Tapi jika harga masih bawah RM9.00, masih consider murah. Banding Ben’s? Banding Chili’s?

Jika sedap dan kena dengan tekak, ulang jerrrrr.
LYAfrina said…
msti sedapkan..xpenh lg merasa kat sini..olorr..comelnyer kucing..mintak makanan la tu
Lia said…
Lia tak penah masuk lg papparich sbb kat tmpt lia takde bukak lg.. hehe. tp meni mesti sedap2 kan :)
tak pernah lg makan kt situ.. adehh cm sedap je :D
Prettywrite said…
sedapnyaa..dahaga tgok air tuhh..standard ajerlah harganya kan..ok la kalau dah sedap..ciannya kucim tuu..tak bagi dia cikit ker?hehe
Ann Ishak said…
sedap sampai ke tekak...

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…