Tuesday, March 27, 2012

My Homemade Nasi Goreng Cina untuk breakfast

Hari ni aku cuti lagi, Faizal pun cuti...rajinlah hari ni bangun pagi nak sediakan breakfast. ada pulak orang requested nak makan nasi goreng cina. buat jelah kebetulan ada lagi lebihan nasi malam tadi, sesuai sangatlah kalau nak buat nasi goreng pun. aku buat sekali dengan cili kicap, barulah semangat sikit nak makan...ada rasa pedas2nya.

cara masakan sama je dengan masak nasi goreng biasa cuma takde letak cili padi, campur dengan sayur campur, sausage ayam dan telur

Rupanya sikit pulak nasi lebihan tu, dapatlah sepinggan makan tu je...ha ambik ko kemainlah laki bini berebut makan nasi goreng ni. takpelah seronok jugak, habis dengan sekelip mata. selepas tu terus siap2 untuk our next vacation selepas ini, nanti aku update okay...

5 comments:

Mimy Hamid said...

wahh cuti lagii

azieazah said...

Nasi goreng! makan berebut tu yang best. Nak best lagi? U suap I, I suap U. hahahaha

..::..aRe-Na..::.. said...

yang ckit2 tuh yang sodap tuh kan..
nak2 plak berebut2 nak..hehehe...
rupa dh nmpk sedap tuh..belum ase lagik..perghhh dap2..

Prettywrite said...

yang sikit tu lah dapat eratkan kasih syg tuu..ehehe pepandai jer..

Ann Ishak said...

syok weh...mesra gitu

Sunday, 10th Feb 2019

Assalammualaikum semua... Tidak kemana mana, hanya lepak rehat dalam bilik saja. Turun ke lobby sekitar 11am untuk bagi laluan housekee...