Sunday, March 25, 2012

My Homemade Roti Bakar

Sesungguhnya...i love cooking and i wish to cook everyday walaupun cuma setakat roti bakar. okay apa, ditambah dengan hujan baru je berhenti dekat kawasan rumah ni...perut pulak bagi gendang gumpita menari mintak diisi sesuatu yang sedap. teringat semalam ada beli roti paun, apa lagi agenda roti bakar pun terjadilah. asyik makan dekat kopitiam je, why not kali buat sendiri pulak...alasan malas nak keluar sebenarnya tapi okay what, jimat duit. so terjadilah juadah minum petang aku untuk hari ni, roti bakar dengan white coffee.

Ikutkan hati nak je buat telur 1/3 masak makan bersama roti bakar ni tapi teringat kolesterol yang semakin bertambah, lupakan aja ye. takpelah dapat kepena dengan white coffee pun dah lebih dari cukup, rezeki Allah beri untuk hari ni...alhamdulillah.

Apa, macam mana nak buat roti bakar ni...?!!! senang je, bakar roti ni dalam frying pan tanpa minyak. kena sabar menunggu dan sentiasa awasi api supaya roti tak hangus. after that, sapu planta dengan kaya...marveloussssss

2 comments:

Mimy Hamid said...

nak beli la kat roti jenis ni..terliur pulak

Ann Ishak said...

orang yang jual naik motor petang2 tu pun ada jugak jual roti ni

Sunday, 10th Feb 2019

Assalammualaikum semua... Tidak kemana mana, hanya lepak rehat dalam bilik saja. Turun ke lobby sekitar 11am untuk bagi laluan housekee...