Saturday, April 28, 2012

Air Hangat

Legend
A popular believe among the masses is that the spring originated from a quarrel between two groups namely the Mat Raya and Mat Cincang. One of the two parties threw a pot of hot water which fell on the ground. From there arose the hot springs of Air Hangat. 

Tempat ni masa aku pegi tu masih under renovation, walaupun nampak macam dah siap je tapi ada jugak yang macam tak sempurna lagi rupanya. dek sebabnya free, aku masuk jugaklah kot2 boleh merendam kaki ku ini.
 

Suka betul aku dengan senibina rumah ni...klasik ko, sesuai dengan aku yang memang berjiwa klasik gitu. rumah ni memang besar kawasan dalamannya dan ada diletakkan beberapa gambar sejarah di dalamnya.
 
kawasan ubah suai yang tak tau bilalah nak siapnya...lama benau rasanya

Atas rumah ni dulunya tempat canting batik tapi sekarang tak lagi...maybe di tutup during renovation ni agaknya. 
 
walaupun belum siap sepenuhnya, tempat ni memang sesuai untuk dilawati
 
Tempat ini bukanlah tempat yang baru di teroka, tempat ni merupakan tempat yang telah lama dimajukan...terjumpa gambo lama aku dengan family dekat sini, gambo warna merah dolu2 tau (taknaklah scan, jongos sangat rupa waktu tu).
 

No comments: