Sunday, April 8, 2012

Nikmatnya ais kacang

Dekat pintu masuk ke Sungai Perak tu, adalah gerai bergerak ni...Ais Kacang Anwar Cendol Special. best je kalau pekene di kala hangat2 ni kan. ramai jugak orang singgah di gerai ni, masa kami mula2 sampai tu memang penuh semua kerusi yang di sediakan.

Memang ngeri je aku tengok kacang merah besar2 tu, aku tak suka makan kacang merah tapi Faizal terlupa nak cakap dekat tokey kedai tu...sudahnya aku tolak ke tepi je. rasa cendol ni memang sedap, terasa lemak santan, manis gula melaka dan cendol tu sedap lembut je. memang boleh ulang datang makan cendol di sini lagi setiap kali balik kampung.

memang aku bagi 5 stars untuk cendol ni

cendol pulut untuk pakcik tu, aku makan cendol biasa je

5 comments:

Prettywrite said...

sedapnya cendolll!tergoda dah ni..hehe..tapi kat sini hujan..huhu

LYAfrina said...

aummm... mmg nmpk nikmak..kalo minum time2 anas ni..fuhh..lega kan

Azlan Strider said...

mak aih..jauh laa plak kat sg perak..tapi biasa kalau cendol2 nie yang jenis mobile nie selalunya yang sedap2...hehehe

Regards,
-Strider-

whitecappuccino said...

teringin ler!

Ann Ishak said...

betul kata lan tu, lagi kalau dekat tepi jalan kan...