Tuesday, May 29, 2012

Dinner @ Homst Restaurant

So far makanan chinese muslim ni memang tak pernah menghampakan tekak, kegemaran sangat. kali ni aku cuba try test makan dekat Homst Restaurant, chinese muslim yang aku rasa sedap dan boleh di ulang datang lagi.

Tomyam Seafood RM10 small, yang ni je aku rasa kureng menarik

Jangan risau sebab dah tentulah resto ni HALAL dan sudah lama beroperasi serta banyak jugak cawangannya, aku pegi yang dekat Kota Damansara. kalau nak tengok menu pun boleh jugak, semuanya ada di www.homst.com.my.

Salted Egg York Soft Shell Crab RM20 small

Service di resto ni memang cepat, within 15mins dah dapat semua makanan. walaupun semua makanan aku order in small portion tapi ia cukup untuk 3 orang makan tau apatah lagi kami ni yang berdua je, memang tersandar weh.

Bitter Gourd with Salted Egg RM9 small

Pilihan makanan yang banyak, boleh cuba semua kalau larat, tak pun datang selalu dan tukar2 menu ;)

Thai Style Chicken RM13 small

Chinese Tea RM4

Kalaulah korang mengidam, teringin ke nak makan makanan chinese muslim...di Homst ni memang tempat yang harus korang cuba.

Black Pepper Beef RM15 small, dagingnya terlalu lembut sampai aku makan pun tak rasa macam kunyah daging. cuma ada yang kurang...dekat resto ni tidak ada di jual dim sum. rasa lain je bila takde menu tu kan sebab dah sinonim every chinese muslim resto mesti ada dim sum.

Total semua makanan adalah RM74, takde service or gov tag. address dekat bawah ni; nak lebih mudah mencari lokasi, cari je dekat belakang Sunway Giza.

HOMST RESTAURANT
NO. 16-1, JALAN PJU 5/17
DATARAN SUNWAY, KOTA DAMANSARA
Tel : 03-61409134

5 comments:

Siti Nursyuhada said...

terliur ok.. hu3

Rai said...

dah lama teringin nak makan yang balut2 dengan salted egg tu.. nampak cam sedap je..

msredcheesecake said...

yg crab tu memang menduga nafsu tul...

Eri-chan said...

haha kan..aku dah berapa kali gak makan kan sini.

Ann Ishak said...

so far memang kenalah dengan tekak aku ni :)