Thursday, June 14, 2012

Apy yang sakit

Selain dari kucing2 jantan dekat rumah aku ni, ada jugak betinanya tapi aku tak kawinkan diorang ni. masa pegi hantar transit hari tu, terjadilah kisah yang mana apy ni dah ada direct contact dengan jantan lain...tak tau macam mana boleh terlepas, jangan di tanya ye. agak angin aku ni sebab dah di beritahu jangan campar dengan kucing lain...tapi tahlah, geram pun ye jugak. bila dah ada direct contact dengan kucing2 yang tak tau tahap kesihatannya, apa yang aku risaukan dah pun jadi...apy dah dijangkiti virus. bertambah aku yakin bila beberapa hari selepas balik rumah, apy dah agak diam, tak active langsung dan asyik tido je. pagi tadi aku terus hantar pegi klinik :(

kita sakit, badan kita lemah...ni kita dalam perjalanan nak pegi klinik :(

dah sampai klinik, doctor check seluruh badan kita

Ni kita baru lepas cucuk ambik darah untuk test, nampak gayanya kita kena duduk wad semalaman sebab badan kita lemah...tu yang doctor katalah.

huhuhu tangan kita dah kena cukur sebab nak masukkan air dekat situ, doctor balut bagi kuat

Tu dia air yang masuk dalam badan kita, kita kena tinggal dekat klinik ni semalaman sehingga air tu habis dan doctor nak tengok kita nak makan atau tidak...result ujian darah kita nanti petang doctor call makpak bagi tau keputusannya. harapnya kita taklah teruk sangat :( kita takut tau

3 comments:

Eri-chan said...

eish kucing ko ni kena virus apa pulak....kesian dia diam jek.

Lia said...

alaahh siannya.. Get well soon ye..

Ann Ishak said...

virus yang datang bila kucing betina mengawan dengan kucing jantan yang tak tau tahap kebersihannya