Friday, June 8, 2012

Bayview Hotel Melaka

Selepas kenyangkan perut di McD, teruskanlah perjalanan ke sebelah selatan. kali ni aku dengan Faizal nak bercuti di Melaka. kami cuma berhenti di RnR Air Keruh untuk solat saja, macam biasa penuh dengan ramai orang.

Kali ni kami stay di Bayview Hotel, 4 stars hotel. 1st impression...not bad, ruang bilik yang agak luas. ruang luggage pun luas jugak. complementary yang di sediakan, mineral water + coffee + tea, ayor panas masak sendiri ;)

Lokasi yang convenience sebab terletak di tengah2 bandar Melaka. tempat makan pun ada yang berdekatan dengan hotel, mini mart pun ada dan swimming pool yang luas.

TV yang agak kecik but than okaylah dari takde langsung kan, channel yang agak biasa jugak tapi yang penting gambar taklah merapu dan remote control yang boleh berfungsi dengan baik.

Aku suka kalau ada bath tub, boleh berendam air panas lama2 sampai kecut jari...sametimes sampai tertido pun ada jugak.

The most important, ruang toilet yang bersih. takde bau2 yang pelik2 atau kesan kuning pada singki atau bath tab.

Dilengkapi dengan toiletries yang lengkap. service pun baik dan penyambut tetamu di lobi jugak murah dengan senyuman. will come again...

2 comments:

Eri-chan said...

bagusla. bersih takde kerak2

Ann Ishak said...

itu harus...bersih suci