Thursday, July 26, 2012

Pengalaman pertama

Tak pernah terlintas pun nak memulakan biz sebelum ni, kalau ada yang nak approached pun macam takde hati bak kata orang. tapi itu dulu sekarang ni dah timbul minat, mulalah nak buat sikit2 ahakssssssss. dari FB sekarang dah bolehlah melangkah ke booth pulak tapi taklah yang permanent. lebih prefer kepada booth yang sehari 2 je waktu meniaganya, dah aku ni ada commitment lain jugak tak bolehlah sampai nak bukak kedai...kedai dalam FB jelah ek.

Booth pertama yang aku pegi adalah dekat MDeC Cyberjaya with my friend. pengalaman memang hebatlah walaupun sambutan tak berapa memberangsangkan sebab faktor kawasan dan pelanggan yang kurang tapi tidak mengecewakan. alhamdulillah, ramai pulak pelanggan datang bertandang dan membeli di booth comel kami.

Tak abis susun lagi tu, tapi bab ni memang aku lemau sikit...bab susun atur lepas tu di akhirnya nak kemas balik, hualahhhhhhhh stress betul. kebanyakan barang yang diniagakan adalah kain pasang, telekong, beg, kerongsang, tudung terutamanya dan jugak barang2 untuk lelaki sekiranya ada permintaan. makanan pun ada jugak seperti rempeyek, kerepak beranika jenis, cookies dan segala jenis tart pun jugak (yang ni tolong kawan2 jugak).

Antara barang2 yang dah diniagakan;

Photo: Tudung bawal plaint pelbagai warna..betminat??? Blh pm km warna2 pilihan..c:-)
Photo: Mari2...menjamu mata..klau ada yg berkenan blh order....:-)
Photo: Latest design..cepat dapatknnya di Candy Colours

Berminat (^0^), meh like dekat www.facebook.com/candycolour untuk mendapatkan latest collection of bawal ye uolsss.

Yang ni pulak hak aneka jenis tart;

Photo: Thank you kak Fatimah Indun.
Photo: Thank you Zuraini Abdullah special request... nak warna warni
Photo: egg tart -  Thank you Alias.
Photo: terima kasih Ana Illyana,  sori ya lambat sket cik buat.  dah sihat ke.

Yang ni kalau berminat PM me @ annfaizal@gmail.com ye and will forward to tuan empunya badan untuk take order. ai tak ambik untung dek...harga datang dari tuannya sendiri :) takat klang valley ai boleh delivery sendiri.

Untuk my collection tudung, insyaAllah minggu depan akan mula keluar di blog ni jugak. dimulakan dengan baik2 dan harapannya yang baik2 belaka...amin.

10 comments:

Mimy Hamid said...

bagus kak sudah melangkah bisnes...supplier sy sudah hilang taraaa bisness heheh

Irfa said...

9 dr pintu rezki adalah dr berniaga
cuma hati kena TABAH la :)

Kakzakie said...

Selamat maju jaya Ann. Kakak suka bila ada saudara bangsa kita menapak ke arah business sebab kakak tak ada talent langsung..

Norhafizah (Lina) said...
This comment has been removed by the author.
Norhafizah (Lina) said...

like your n3. muah.. muah.. jom biz.net

msredcheesecake said...

dapnya tart... baguslah ada semangat ber biz ni...

Eri-chan said...

akhirnya yg ditunggu sudah tiba.

Aishah Jahirah said...

slmt berbisnes...permulaan yg bagus tu...;)

mySara said...

akak, cantik nya tudung bawal ade roses tuu.. mau~ mau~

Ann Ishak said...

sara, sila like dekat fb tu ye