Friday, July 27, 2012

Rutin mingguan

Apa rutin mingguan korang?!! kalau lisa surirumah tu dah tentulah mengemas, mendobi, memasak ye tak...nak pulak yang bekerja di hari lainnya, hujung minggu je masa yang sempat nak pulun bersih rumah pun. tu dah memang tugas wajib kaum2 perempuan, isteri dan ibu. itu untuk sebelah paginya ye tak, sebelah petangnya adalah agenda lain yang lebih kepada acara santai...lebih kepada tugas pasangan pulaklah bawak jenjalan ke, tengok wayang ke, shopping ke kannnnnnn :) barulah meriah hujung minggu kita.

Aku pun sama jugak macam korang, membersih, mengemas, mendobi tu dah jadi acara mingguan je rasanya. cuma ada plus ni ha, cuci kereta. memang aku yang selalu pegi cuci kereta pun, laki mak tugasnya bawak pegi pump angin tayar kereta je. hanya 2 bulan sekali mamat ni bawak cuci kereta + polish.

Ambik dengan hantar baju kurung dan kemeja kerja Faizal dekat dobi pun apart of my duty jugak. laki mak cuma ambik baju yang siap sangkut dalam kereta bawak masuk ke rumah je :) tugas bersama laki bini di hujung minggu adalah beli groceries. aku paling suka pegi membeli barang2 keperluan harian ni dekat AEON AU2 tu pada hari sabtu sebelah pagi, memang heaven dengan kurang orangnya dan barangan basah semuanya segar2 lagi.

Any selamat berhujung minggu dan selamat menjalani ibadah puasa uolsss (^__^)

5 comments:

Azian Elias said...

i pun suka sangat kalau bab beli groceries. Tapi tak pernah dgn hubby.. selalunya dgn my sister..

azieazah said...

MyToklaki
ikut pegi pasar gak tp lebih nya tggu kat parking. Kadang2 saya 2x
datng hantar barang.. But I like, sbb takda orang nak komen, I bleh beli
apa saja I suka. hehehhe
Kalu shopping hari Sabtu wajib kena bawak beg sendiri, no plastic day
tuu..

Icahbanjarmasin said...

Semoga amal ibadah kita diterima oleh Allah SWT dibulan yang penuh rahmat ini amien ya robbalallamien..salam ukwah dari INDONESIA.

Mimy Hamid said...

wow baju hantar dobi..best tul

Ann Ishak said...

haah...malas nak gosok ;p