Saturday, July 14, 2012

Vacation with the geng

Cuba jugak untuk TIDAK melibatkan diri dalam event ni, niatnya kali ni nak datang as tetamu je tapi nan adolah peluang tu. tetap jugak di panggil untuk menjadi committee. okaylah, bolehlah...i'm in.

Kali ini adalah event percutian bersama geng di Tiara Beach Resort Port Dickson secara sendirian berhad tanpa tajaan dari mana2 pihak....wah gitu. aku as a committee haruslah pepagi dah ada muka dekat Port Dickson ni, uruskan urusan registration the geng, ambik kunci bilik, susun goodies bag and itinerary card. biasalah sehari sebelum tu semuanya aturcara telah disusun dan dapat confirmation dari pihak hotel jugak, tapi at the end ada je yang tak kena...tu pasallah kita as a committee kena double check sekali lagi for the final result, akhirnya ballroom dah kemas bersusun dengan semua kerusi meja dan stage pun dah okaylah walaupun taklah segah mana kan, dah namanya sendirian berhad...jangan harap ada banyak cash flow untuk nak buat stage yang grand2 ye, itu jelah yang pihak hotel sediakan dan yang lain2 adalah urusan kami2 yang committee ni buat sendiri.

Macam biasa, committee datang bercuti bukannya bonet kereta penuh dengan barang2 sendiri tapi penuh dengan barang2 untuk setiap acara yang akan di jalankan nanti. kereta aku je ada 2 kotak besar ni...kiranya semua kereta pun ada kotak yang sama jugak dalam kereta masing2. tapi takpe masa pegi je sarat tapi masa balik nanti confirm dah kosong (^0^)

Okay melepak di registration area sambil makan2...pihak hotel sediakan welcome drink bersama dengan bihun goreng, nasi goreng dan sandwich. kenyang jugak perut menjelang nak dinner malam nanti. Faizal pulak selepas makan terus aku suruh masuk bilik dulu, nak tunggu aku alamatnya petang nanti baru boleh masuk bilik.

3 comments:

azieazah said...

Dah lama Kak Azie pun teringin nak bawak anak2 bercuti di Tiara Beach ni, tapi belum kesampaian lagi.

Eri-chan said...

haha anak siapa ni..comel je dlm kotak

Ann Ishak said...

anak my office buddy