Thursday, August 30, 2012

Bersahur di Pizza San Francisco

Dah petang2 ni memang moleklah kalau nak tunjuk gambo makanan kan...adalah lebih molek kalau ada yang berpuasa sama macam aku hari ni ahaksss at least boleh jadi antara tempat untuk berbuka korang nanti. di sebabkan hari ni memang plan untuk nak berpuasa, malam tadi terus cari dinner yang berat...mana lagi kalau tak ke Pizza San Francisco.

Order minuman yang biasa2 je, no coffee at all...Strawberry Float RM6.90, Strawberry (soft drink) RM4.20 and Drinking Water RM2.

Nice place, good food, service memang tip top dan layanan pun bagus, haah lagi satu, toilet pun bersih berjaga.

Nama tempat memang ada perkataan pizza tapi aku tak makan pizza pun, ni ha aku order Spaghetti Meat Ball RM17.90. aku suka pegi PSF yang dekat Wangsa Maju, dekat je dengan rumah dan yang penting senang bangat nak parking kereta.

Dah lama tak makan spaghetti bolognese bini masak katanya walau berkali2 bagi hint :), akhirnya jumpa dekat sini ---> Spaghetti Bolognese RM15.90 Faizal punya.

Sebab yang paling utama datang makan dekat sini adalah nak gunakan voucher RM20 yang valid sehingga semalam sahaja. tak guna sayang pulak sebab RM20 tu, sapa nak bagi kan. voucher itu hanya valid dengan harga makanan + minuman lebih dari RM60, tapi apa yang kami makan malam tadi tak sampai pun RM60 tetapi hanya RM41.60 saja. apa lagi aku pun tambah order untuk desert pulak, tapi take away coz dah terlalu kenyang ---> Tiramisu Cake RM7.90.

4 comments:

IFA Athirah said...

mngapa mkanannye nmpk sedap belaka?

Everything's Everythings said...

Mengancam meat ball dia.. sdp xni?
RM17 tu boleh tahan mahal jgak xD

Ann Ishak said...

Ifa Athirah - sebab memang sedap sayang :)

Ann Ishak said...

Everything's Everythings - harga biasa2 dekat cake ;)