Wednesday, August 1, 2012

Birthday for all of us

I love July, it's not because of my birthday but it's birthday for all of my sibling. tak percaya....tapi silalah percaya. dari kakak aku yang pertama sampailah aku yang bongsu ni, semuanya birthday on July. setiap tahun jugak kami akan sambut birthday bersama, potong kek bersama tak pernah culas. and the time is coming...kami sambut bersama lagi untuk tahun 2012 ni.

kek macam biasa, mesti 2 sebab yang nak potong kek ni ramai weh

Makanan sampingan sempena potong2 kek ni, sate + nasi impit, dengan jajan2 tu semua. ni pun ya ampun...fensan nak habiskan. sudahnya sate tu memang sambung makan untuk breakfast keesokannya. bukannya nak membazir ke apa, tapi semuanya memang dah kenyang sangat makan masa tahlil sebelum tu dengan pelbagai jenis laun pauk yang serba meriah. alhamdulillah semua lauk pauk tu habis sampai takde apa nak bungkus bawak balik untuk tetamu.

my BIL, his birthday on 19 April

i'm 34 years old this year on 7 July, yang ke 6 bongsu punya

my sis tu 46 years old this year on 23 July, yg ke 4 dalam family

my sis this year is turn to 56 years old on 18 July, yang 1st in this family

ni my buah hati yang paling kecik sekali in this big family members, kalau nak lagi kecik...kene tunggu akulah gamaknya ahaksss

Ada 2 lagi abang aku tak join masa potong kek ni, diorang jadi tukang ambik gambo je. my bro yang baju hijau tu, 48 years old on 5 July. yang tengah baju biru gelap tu my BIL pun on 14 July jugak

kenalah birthday girl layan dak2 kecik ni

bertambah lagi umur ku tahun ni, di harap boleh lagi bertemu dengan 7/7/2013 nanti

Yang ni my buah hati lelaki yang paling kecik dalam family besar ni, family aku memang ramai perempuan gamaknya. okay yang lagi 2 abang2 aku tak bagi tau lagi umur diorang kan...yang ke 2 in this family is turn to 50 years old on 19 July and yang ke 5 in this family is turn to 44 years old on 4 July...jarak dengan aku 10 tahun bezanya.

5 comments:

Asyifa Mustaffa said...

menariknya besday...:)
hepy besday kak...n buat kakak2 semua tu...moga panjang umur dan dimurahkan rezeki....
senang kan...smbut sekali harung gitu..meriah gak.! :)

Mizz ErMa said...

epy belated bufday utk tuan belog..bestnye smbut bufday ramai2 kan..hehe oh ya, anak buah sy lak lahir pada 7/7/07..hehe

Lia said...

happy birthday to you dear.. :)
cantik & yummy cake tu.. hehe

Rai said...

bestnya! pandai your parents planning kan..btw happy birthday to all of you..

Ann Ishak said...

Rai: secara kebetulan sebenarnya my arwah ayah cakap, tapi alhamdulillah dalam 6 orang dalam bulan yang sama :)