Monday, August 6, 2012

Sahur yang simple

Walau bagaimana malasnya mengantuknya, tapi kalau waktu sahur tu memang HARUS aku bangun. around 4am tu dah mulalah teletang teletung dekat dapur memasak sebab waktu sahur aku mesti makan nasi. lauk tu tak kiralah apa saja, taklah nak masak beria sangat. pagi tadi sahur aku masak makanan yang simple, sambal peria katak dengan udang dan tempe goreng tepung + cili kicap...jadilah untuk makan berdua.

ini hidangan untuk Faizal sorang saja sebab aku tak makan peria katak

yang untuk kami berdua sebab kami pun nak kulit licin muda belia jugak ahaksss

Apa...?!!! nak resepi. ah malaslah nak menaip pepanjang ni, korang google je resepi ye :)

10 comments:

~aYu~ said...

samala sy mmg masak time sahur sbb nak kena makan yg simple je. lemak-lemak mmg xleh masuk dek tekak ni..

Alin Marlini said...

masa sahurlah plg mls nak masak..hehehe

Salam Ramadhan & Perkenalan dr Epilog Syurga Cintaku

FnF Simple Life said...

Salam kenal dan salam nuzul Al-Quran ;)

Mimy Hamid said...

rajin nyaaaaaaaaa kak oi...ai makan nasi ngan ikan kering, serunding je..megat lagi la minum air sajo

Norhafizah (Lina) said...

isteri mithali namanya ni..

Ann Ishak said...

Ayu - memang kena kan, saya tak kisah apa menu pun janji makan je

Ann Ishak said...

Alin - kalau nak ikutkan memang saya malas jugak tapi perut saya tak tahan, nanti tak sampai tengah hari dah mula berkeroncong dondang sayang pulak.

Ann Ishak said...

FnF - salam kenal :)

Ann Ishak said...

Mimy - ikan kering pun okay dek, tapi kalau hari2 mau boring jugak kan.

Ann Ishak said...

Norhafizah - alhamdulillah... :)