Sunday, August 26, 2012

Syawal ke 8: Marche The Curve

Masa last Ramadhan aku tak sempat nak iftar dekat sini. iftar di Marche memang heaven dan kena bebenar dengan selera aku dan Faizal. takpelah dah tak rezeki kot tapi kali ni tak lepas peluang. dah alang2 datang bertandang ke The Curve, apa lagi mai pegi makan di Marche lah hari ni...the one of our favourite spot :)

Kalau time puasa ni, nak datang memang harus kena buat reservation dulu. tapi tidak untuk hari ni, orang tak ramai...ada je tempat duduk.

Masuk saja dalam restaurant, akan dapatlah sorang satu guest card ni. jaga baik2 jangan bagi hilang, kena fine RM200 kalau hilangkan card ni.

Dalam card ni ada disediakan kotak2 seperti dalam gambo di atas. ada 10 jenis makanan bersamaan dengan kotak2 kosong tu, setiap kali singgah ke stall dan mengoder makanan...chef tu akan mintak card ni untuk cop. bila dah nak keluar nanti, harus bawak card ni ke kuanter untuk di kira mengikut bilangan cop yang ada dalam card dan bayar.

BR Chic MLoaf RM16.90. environment dalam ni memang besar, rasa macam berada di pasaraya lagaknya...cantik tu dah tentu dan lebih penting sekali persekitaran yang tenang.

Carbonara Pasta with Cream Sauce RM13.50 ni memang sedap sangat, rasa macam nak ulang order yang sama je.

dan jugak peralatan yang bersih

Marche ni berkonsep stall, setiap stall ada menyediakan makanan western (Swiss) yang berbeza2, seafood pun pelbagai jugak. setiap makanan yang di order akan di masak terus dan perlu tunggu untuk ambik makanan selepas di masak...warm dan fresh lagi makanan tu. pernah pegi The Terrace Genting Highland...ha ala2 jugak dekat sini konsepnya.

Apple Juice RM10.90. ada banyak lagi buah2an yang berada di tempat beverage, just pilih dan mereka akan buatkan juice without sugar...fresh punya.

Soup (L) RM8.50

Ada macam2 desert yang disediakan tapi aku paling suka dengan white choc cheese cake ni.

Dinner Roll RM1.90 each. bagi aku harga makanan dekat sini adalah agak mahal tapi kalau dah sedap lalu je dengan tekak apa salahnya.


The Curve, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor
03 7727 8461

4 comments:

Eri-chan said...

belum pernah try. asyik lalu je..pergi the curve confirm sebulan sekali.

Mimy Hamid said...

kak marche ada buffet tak

Ann Ishak said...

Eri-chan - cubalah try dekat situ pulak

Ann Ishak said...

Mimy Hamid - tak sure pulak