Friday, September 21, 2012

Holiday In Melaka


 Dah mengantuk sangat pakcik ni, maklumlah dah makan kenyang tadi ;p

Holiday @ Melaka kali ni, kami stay di Holiday In, mendapat bilik deluxe yang mempunya 1 queen + single bed. tak pakai pun single bed tu, buat letak barang sudahnya. love the bantal, very the empuk ;p
 
Suka buat jam je sebab dah memang jam, tapi tidaklah nak buat alarm. keruh laki mak lagi kuat dari alarm ni weh.

Holiday In Melaka, masih nampak baru lagi, bersih dan kemas persekitarannya...yang penting bilik very the besar.
 
 mini bar
Lokasi hotel ni memang strategic sebab betul2 berada di belakang Mahkota Parade dan bersebelahan dengan Mahkota Hotel. nak ikutkan dari hotel boleh je nak berjalan kaki ke Mahkota Parade ni tapi tidak digalakkan sangat sebab perlu melintas jalan besar yang sentiasa sibuk.

 pandangan luar bilik spa...hahaha bilik air la, suka ada tingkap

 toilet, lantai, singki, cermin yang bersih

 from toilet boleh chak chak lagi

segala KIT pun ada

 set toiletries 

 yang ni kureng berkenan sikit, bagilah mineral water :(

 coffee tea bikin sendiri...malam dah settle semua ;D

 
 kemudahan yang ada dalam ward-drop
 
Sejadah yang disediakan adalah BAGUS, takde lambang2 yang pelik2. diakui memang ada hotel yang tidak menyediakan sejadah dan kalau apa pun, mesti ada lambang2 yang tidak sepatutnya di sejadah tersebut. sehingga kini, masih ada segelintir hotel yang masih tak peka dengan masalah ni, apa gunakan ada staff/management yang beragama Islam.

 
 free WiFi, kelajuan vroom punya

 flat screen tv
 
shower room yang luas

8 comments:

Rai Ourkizuna said...

wahhh..selesanya bilik dia kan..

Aishah Jahirah said...

nampak mewah la room la....yg penting selesa kan...

Mimy Hamid said...

Fulamak hotel ni cantik la ok list for next cuti

Arham Md Ali said...

Hotel yang free Wi-Fi? Very-very nice.

Ann Ishak said...

Rai - betul rai, selesa sangat :)

Ann Ishak said...

Aishah Jahirah - dah tentu dek :)

Ann Ishak said...

Mimy Hamid - okay, jangan lupa set date sekali :)

Ann Ishak said...

Arham Md Ali - yes, free wifi :)