Wednesday, September 5, 2012

Save Baby Taqhif

11th update;

Assalamualaikum. UPDATE! Muhammad Taqhif Akan Dibedah @ MAJOR OPERATION Jam 9pagi ESOK Di Gleneagles, Ampang. Pembedahan Mengambil Masa 5 Jam Yang Melibatkan 3 Pembedahan.

* PERTAMA, Untuk Mengambil Urat Saraf Dari Bawah Ketiak Untuk Disambungkan Di Tempat Yang Tiada Urat Saraf Penyambung Saluran Ke Seluruh Anggota Badan Yang Penting.

*KEDUA, Jahitan Menutup Lubang Sebesar 1mm Di Jantung.

* KETIGA Jahitan Untuk Menutup Lubang Kedua Sebesar 5-6mm. Menurut Doctor Bagi Baby Sebesar Taqhif Yang Berumur 11 Hari, Lubang 5-6mm Ini Adalah Sangat Besar & Lebih Besar Dari Kes Yang Lain Lubangnya. Pelbagai Risiko Sudah Dijelaskan Kepada Kami. Kami Hanya Mampu Menyerahkan Segalanya Kepada Yang Lebih Pakar & Allah swt Kerana Kami Percaya Mereka Untuk Menguruskan & Menyelamatkan NYAWA Taqhif.

Tentang Dana Masih Kami Usahakan Yang Penting Taqhif Dibedah Secepat Mungkin Sebelum Terkena Apa2 Jangkitan Kuman Yg Boleh Menyebabkan Keadaan Taqhif Menjadi Lebih Teruk.

Cuma Satu Saja Saya Minta Dari Semua Sekarang, MOHON TERSANGAT2 MOHON KEPADA SEMUA SUPAYA MALAM INI LEPAS MAGHRIB MOHON BACAKAN YASSIN & SOLAT HAJAT UNTUK MUHAMMAD TAQHIF BIN MOHD TAUFIQ, AGAR TAQHIF SELAMAT DIBEDAH & TIADA APA2 RISIKO TERJADI & DIA SIHAT CEPAT MEMBESAR SEPERTI KANAK2 NORMAL YANG LAIN. MOHON SELAMAT SEMUANYA. Amin Ya Allah. ♥

Saya Juga Lakukan Disini & Saya Mohon Doa Orang Ramai Juga. Sangat Sangat Saya Berharap Pertolongan Dari Semua. Mengalir Air Mata Saat Saya Buat Post Ini Kerana Hanya Kami Tahu Apa Risikonya. Allahuakbar. :'( MOHON SANGAT2 BANTULAH JUGA KAMI DARI SEGI DOA DAN SEMANGAT LUAR & DALAM. AMIN YA ALLAH! ♥

12th update;

"Allahuakbar. Muhammad Taqhif Dah Masuk Bilik Pembedahan. Mohon Semua Doakan Taqhif Agar Selamat Menjalani Pembedahan Dengan Sempurna. Mohon Sangat2 Semua Doakan. Terima Kasih Atas Bantuan Semua.

Saya Sangat Sangat Sebak Apabila Doctor Beritahu Jantung Muhammad Taqhif Akan Dihentikan Selama 45Minit. Ya Allah. Mohon Kepada Allah Maha Pengampun Maha Pemurah Maha Penyayang, Berilah Taqhif Peluang Untuk Terus Bernafas Di Dalam Dakapan Ibu & Ayahnya. Mohon Sangat2, Sujud Daku Kepadamu Ya Allah. Tiada Ungkapan Dapat Menggambarkan Perasaan Hati Ini.

Ku Berserah Kepada Mu Ya Allah, Engkau Menentukan Segalanya, Telah Ku Usahakan Sebaik Mungkin Untuk Muhammad Taqhif, Sekarang Aku Hanya Mampu Bertawakal & Berserah Kepadamu. Amin Ya Allah.

*Muhammad Taqhif Ada Di Dalam Paper Metro Hari ni Page 30. Itulah Muka Anak Kecil Yang Sedang Dibedah & Dalam Major Operation Sekarang. Mohon Semua Doakan Supaya Semangatnya Terus Kuat. Amin Ya Allah. Terima Kasih Atas Sokongan Semua Kepada Baby & Keluarga. TQSM. ♥ "


13th update;

Inilah Si Kecil Yang Anda Semua Doakan & Bantu Selama Ini. Mungkin Si Kecil Ini Tak Mengenali Anda Tetapi Suatu Hari Nanti Saya Harap Dia Akan Menolong Orang Lain & Membalas Jasa Anda Semua Dari Pelbagai Cara. Doakan Si Kecil Ini Melepasi Segala Halangan Yang Besar. Muhammad Taqhif Kuat. Seluruh Rakyat Malaysia Sayangkan Taqhif & Sentiasa Mendoakan Taqhif. Amin Ya Allah. Terima Kasih Semua Mendoakan. Kami Masih Sedang Menanti Taqhif Yang Sedang Dibedah. Ya Allah Selamatkanlah Muhammad Taqhif Bin Mohd Taufiq Dari Segalanya. Amin. ♥


No comments: