Tuesday, October 23, 2012

Muar oh Muar

Last weekend saya ke Muar untuk memenuhi undangan walimatulurus salah sorang kawan Faizal. tak pernah lagi sampai Muar, selalu main lalu tepi je kalau nak ke JB. dengan berbekalkan wedding card yang ada mape, alhamdulillah sampai jugak di rumah pengantin walaupun ada jugak salah masuk simpang lorongnya.
 
 
Berhenti di RnR Ayer Keroh for nap. mengantuk sangat sampai tak larat nak bukak mata dah. waktu ni lebih kurang 1130am. awal sangat kalau nak terus ke rumah pengantin sebab dalam card mention bersanding jam 2pm. nilah padahnya kalau breakfast berat, paginya tu breakfast dulu makan nasi lemak simpang dengan Eri Chan.

 
Huru hara jugalah nak mencari jalan ke rumah pengantin sebab kami tak pernah sampai Muar lagi. jalan of course tak tau mana simpang lorongnya. berhenti station pump tanya dengan pekerja dekat sana dan alhamdulillah sampai on time masa pengantin baru sampai. lauk pengantin sedap i tell u, tak sia2 datang jauh2 tau. selamat menempuhi alam perkahwinan yang penuh cabaran ni ye, jangan ingat senang. semoga berbahagia selalu.

4 comments:

munna said...

munna tak pernah sampai lagi mana2 area johor.....

Mimy Hamid said...

wah muar kampung halaman ku..gi makan mee bandung tak

Ann Ishak said...

munna - samalah kita :)

Ann Ishak said...

Mimy Hamid - plan awalnya memang nak makan mee bandung, bila dah bedal nasi pengantin sedap sangat...dah tak lalu nak makan mee bandung pun.